Den Bedste Opskrift på Pinkeye Purple Hull Ærter

Gå til opskrift Udskriv opskrift

Hvis du kommer fra sydstaterne, er chancerne store for, at du igennem årene har stødt på et par tallerkener med purple hull ærter. Min far er så sydlig, som man kan blive, og jeg voksede op med at plukke, skalle og spise purple hull ærter regelmæssigt. I dag deler jeg, hvordan man laver Purple Hull ærter på den måde, min mor altid har lavet dem. Specifikt er dette en Pink Eye Purple Hull ærter opskrift – med ærterne direkte fra mine forældres have!

*Dette indlæg kan indeholde affilierede links. Dette betyder, at jeg kan modtage en lille provision, uden omkostninger for dig, hvis du køber noget gennem et link.*

Som en Amazon Associate tjener jeg på kvalificerede køb. Derudover kan jeg modtage en lille provision (uden omkostninger for dig) for min anbefaling, anbefalinger, vidnesbyrd eller link til nogen produkter eller tjenester fra denne hjemmeside.

Hvad Er Purple Hull Ærter? Hvad Er Pinkeyes?

Ligesom black eyed peas er purple hull ærter et medlem af familien "field peas" eller "cowpeas". Mere specifikt er purple hull ærter en underart af cowpeas, og pinkeyes er en rankende variant af purple hull ærter.

Hvordan Er Purple Hull Ærter Forskellige Fra Black Eyed Peas?

Black-eyed peas er også en underart af cowpeas. Selvom der er ligheder mellem purple hull ærter og black eyed peas, synes jeg, at purple hull ærter er mere velsmagende. Fysisk er purple hull ærter lidt anderledes i "øje"-området, idet purple hull ærter har mere af en lyserød kant rundt om øjet. Derudover har den komplette farve på purple hull ærter en grøn farvetone, mens black eyed peas har mere en tan/cremefarve.

Jeg kan godt lide Southern Livings analogy om at kalde black-eyed peas for "Red Delicious" af æbler - sandsynligvis den mest kendte af "field peas", men ikke nødvendigvis den mest velsmagende eller mest interessante af alle sorter.

Her i Arkansas er purple hull ærter bestemt mere populære end deres ærtenevøer. Vi har endda Purple Hull Pea Festival i Emerson, Arkansas!

Hvor Kan Man Finde Purple Hull Ærter?

Som du vil se nedenfor, er det simpelt at lave purple hull ærter. Det virkelige arbejde består i at plukke ærterne fra purple hull-ærteplottet eller haven og derefter skalle de friske ærter - en opgave, som jeg ikke var meget glad for som barn. Heldigvis kan du ofte finde friske skallede purple hull ærter i sydstaterne på lokale landmændsmarkeder. I supermarkedet kan du sommetider finde dem i fryseboks-sektionen, og du kan også finde dem i dåseafdelingen. Selvfølgelig er frisk min favorit!

Når du plukker cowpeas, er det bedst at plukke dem, når skallerne er lilla. Af og til plukker mine forældre Pink Eye Purple Hull ærter fra deres have, mens de stadig er mestendels grønne - som f.eks. sidste uge, da de ventede, at et rekord-stormvejr ville komme gennem deres område (og det gjorde det). Billederne, jeg har i dette indlæg, viser skallerne som grønne, da jeg tog billeder af, hvad de bragte med sig forud for oversvømmelsen.

Min far er vores hoved-ærteskalder, hvilket er ret dejligt af ham, da det er en opgave, jeg afskyr! Af og til overtaler han mine døtre til at hjælpe. I det mindste undgår de en anden ubehagelig opgave - at plukke! (Lad ikke min måde at se tingene på føre dig vild. Nogle sydstatsboere elsker opgaven med at plukke og skalle!)

De Grundlæggende Ingredienser, Du Har Brug For

 • Friske Pink Eye Purple Hull ærter
 • Salt og peber
 • Gul løg

Disse er de grundlæggende tre ting, du har brug for - plus vand til at koge ærterne i. Hvis du ikke har noget af det andet, der er nævnt i min opskrift, kan du stadig lave sydlige lilla hylsterærter med disse tre grundlæggende ingredienser. Læs videre for at se, hvordan du kan tilføje nogle andre ingredienser for ekstra smag med valgfrie ingredienser.

Tilføjelse af Skinke eller Bacon i Purple Hull Peas for Ekstra Smag

Valgfrit kan du tilføje hamhock eller hakket bacon til purple hull ærter. Hvis du vil tilsætte en af disse kødtyper, skal du tilføje det forrest i processen for at få mest smag under tilberedningen. Jeg har tidligere også tilsat noget tilberedt trukket svinekød, som jeg havde i fryseren. Efter hver ferie med skinke gemmer min mor en hamhock i min fryser. Jeg gemmer den til mine lilla hylsterærter.

Selvfølgelig har jeg mange gange lavet denne opskrift på Pink Eye Purple Hull ærter uden kød overhovedet. Det er ikke nødvendigt.

Andre Måder at Tilføje Smag til Field Peas På

Udover at tilsætte hamhock eller bacon kan du gøre enhver af følgende.

 • Tilsæt Creole eller cajun krydderi
 • Tilsæt krydret tomatsuppe eller en mild kyllinge-bouillon til kogevandet
 • Tilbered ærterne med okra eller andre grøntsager for at tilføre smag

Hvis du ikke har nogen Slap Ya Mama Seasoning, kan du bruge en anden Cajun eller Creole krydderi som Tony Chachere’s Creole Seasoning. Disse to krydderier bruges mest i vores hjem udover basis hvidløg, kommen og chilipulver til Tex-Mex opskrifter. Dette two-pack Creole seasoning pack er en god idé, så du kan have begge disse favoritter i dit køkken.

Sådan Tilberedes Pink Eye Purple Hull Ærter

Hvis du er fra syden, er der stor sandsynlighed for, at en person i din familie - hvis ikke dig - allerede ved, hvordan man laver pink eye purple hull ærter. De fleste af os sydstatsborgere er vokset op med lilla hylsterærter, der afrunder vores store familie middage. Mange mennesker blancherer dem og fryser dem om sommeren, så de kan nyde lilla hylsterærter om vinteren.

Tilberedningsprocessen er ret simpel.

I bund og grund tilsætter du løg til en klat smør i en gryde og sauterer det kortvarigt. Hvis du bruger hakket bacon, kan du også tilsætte det nu. Her går du ikke efter karamelliserede løg, kun blødgjorte. Det samme med baconet. Kødet skal kun lige tilberedes en smule. Tilsæt derefter de rå ærter og nok vand til at dække det med en tomme eller to. Tilsæt derefter de krydderier og/eller bouillon, som du bruger. (Hvis du bruger en skinkeben, kan du tilsætte det her.)

Kog det på middel varme i omkring 90 minutter, indtil ærterne er blødgjorte. Hvis du bruger frosne ærter, skal du ikke koge dem så længe - kun omkring en time - da de allerede er blancerede, inden de blev frosset. Indimellem skal du tilsætte lidt mere vand til gryden, når ærterne fortykkes, og vandet fordamper under tilberedningsprocessen.

pinkeye purple hull peas in white saucer with spoon

Hvad skal der serveres til denne opskrift på pinkeye purple hull ærter?

Brug denne opskrift på pinkeye purple hull ærter sammen med dine yndlings svinekoteletter eller skinkesteg for en lækker sydstatsmiddag! Eller du kan tilføje grillede kyllingebryster, ristet kylling, hamburgerbøf osv.

Sydstatspige-tip: Planlæg at tilberede denne opskrift på pinkeye purple hull ærter sammen med cast iron skillet cornbread, grøntsager og hvilket som helst kødret, du har lyst til. Cornbread er et must!

Hvad skal der gøres med rester af purple hull ærter?

Vi opvarmer ofte vores rester af purple hull ærter til et andet måltid - direkte fra den samme gryde med lidt mere vand tilsat. Men vi har også mere interessante måder, vi spiser vores rester af purple hull ærter på, som f.eks. i min ærte- og tortellini-salsuppe.

Denne enkle opskrift på pinkeye purple hull ærter er perfekt til en sydstatsmiddag. Tilbered denne purple hull ærteopskrift sammen med cornbread, grøntsager og en skive skinkesteg til et perfekt sydstatsmåltid!

 • 1 spsk smør
 • ½ løg i tern
 • 2 fed hvidløg
 • ¼ kop bacon (valgfrit) - hakket; eller et skinkeben
 • 2 kopper purple hull ærter frisk og pillet; eller frossen
 • 2 kopper vand nok til at dække ærterne med en tomme eller to
 • 2 tsk Caldo de tomate bouillon eller kyllingebouillon *(valgfrit) - eller erstat 2 kopper vand og bouillon med færdiglavet kyllingebouillon
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk peber
 • 1 tsk Cajun krydderi (valgfrit)

Tilføj smør, løg og bacon (hvis du bruger det) til en mellemstor gryde. Sauter i et par minutter, indtil løgene er bløde, men ikke karameliserede.

Tilsæt resten af ingredienserne i den angivne rækkefølge. (Hvis du bruger en skinkeben i stedet for bacon, skal du tilføje skinken nu sammen med de andre ingredienser.)

Bring ærterne i kog og skru derefter ned for varmen. Lad de friske ærter simre, dækket med en let åbning, i 90 minutter, indtil ærterne er bløde og velsmagende. (For frosne ærter vil du koge dem, dækket med låget med en lille åbning, i ca. 60 minutter.) Du bliver nødt til at tilsætte lidt vand indimellem, da vandet fordamper under madlavningen og ærterne fortykker sig.

Test krydringen i ærterne mod slutningen af kogningen og tilsæt mere krydderi, hvis det er nødvendigt.

Hvis du bruger Knorr's Caldo de Tomate-bouillon (tomatbouillon), vil det give disse pink øjne lilla bælgærter et krydret pift.

Kalorier: 177kcal

Kulhydrater: 21g

Protein: 9g

Fedt: 7g

Mættet fedt: 2g

Flerumættet fedt: 1g

Enumættet fedt: 3g

Transfedt: 0,02g

Kolesterol: 10mg

Natrium: 1019mg

Kalium: 323mg

Fiber: 6g

Sukker: 4g

Vitamin A: 274IUVitamin C: 2mg

Calcium: 40mg

Jern: 2mg

Flere nemme tilbehør

Dobbeltpanerede plantaner

Søde plantaner

Platanos Maduros

Yuca-fritter

Tortillas Asadas

Southern Fried Corn

Krydret majs på kolbe grillet i folie

Søde Kartoffelkartoffelgratin

Pepper Jack Mac og Cheese

Angel Hair Pasta Salat

Forbedrede Jiffy Cornbread Muffins

Tropiske fødevarer til en luau

Side retter til Sloppy Joes

Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-03 00:23:59
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:40:08
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:15:49
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-01 00:25:44
Showing page 1 of 5

VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

VyCook.com - Since 2022

25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

Contact Us!

Facebook|   Twitter Pinterest  

Email: [email protected]

Phone: (339) 927-9405

Gen in 0.0903 secs