Enoki svampe

Enokisvampe er en smuk svampetype, der er ekstraordinært lækker! Her er en opskrift på, hvordan man tilbereder denne velsmagende svamp.

Her hos A Couple Cooks er vi ubekymrede svampelskere. Så vi var begejstrede for at få fat i nogle enokisvampe! Denne svampetype er almindelig i japansk og kinesisk madlavning, men det er kun for nylig, at den er blevet nem at finde i ikke-specialiserede amerikanske købmandsforretninger. Enokisvampen er utrolig lækker og helt sikkert værd at eksperimentere med i køkkenet! Steg en håndfuld eller tilsæt dem til en skål ramen eller hot pot. Her er lidt mere om, hvorfor du skal gribe nogle enokisvampe, når du ser dem!

Hvad er en enokisvamp?

Du har måske set enokisvampe på fotografier af ramen eller hot pot: det ligner lange, hvide nudler. Her er, hvad du skal vide om denne svampetype:

Enokisvampen er en spiselig svamp, der ligner lange strenge; næsten som nudler! Enokisvampe er almindelige i japansk madlavning, hvor de kaldes enokitake, og kinesisk madlavning, hvor de kaldes gyldne nåle eller liljesvampe. Hvor kan man finde den? Du kan finde denne svampetype i nogle købmandsforretninger, helsekostbutikker eller asiatiske købmandsforretninger. Du kan også finde den på bondens markeder. Hvad smager en enokisvamp som? Denne svamp har en delikat, velsmagende smag og en sprødhed fra de tynde tråde. Du kan spise den stegt eller rå i salater eller kaste den rå i ramen og hot pot og den koger op lige i bouillon.

Hvordan opbevares og rengøres de

Når du får dine enokisvampe, hvad er den bedste måde at holde dem friske på? Og hvordan rengøres de før madlavning?

Opbevar svampene i en papirpose i køleskabet (ikke i grøntsagsskuffen). Den bedste måde at opbevare svampe på er i en papirpose, der giver dem mulighed for at trække vejret. Lad dem være i hoveddelen af køleskabet for at få god luftstrømning, ikke i grøntsagsskuffen.Rengør dem med en hurtig skylning. Giv svampene en hurtig skylning for at fjerne skidt (lad dem ikke ligge i blød, da de kan blive bløde).

Hvordan laver man denne opskrift på enokisvamp?

Klar til at lave mad? Prøv denne stegte enokisvampe-opskrift! Det laver en pande ultra velsmagende, umami-pakkede svampe, der er helt uimodståelige. Faktisk kunne jeg ikke stoppe med at spise dem. Efter at Alex tog disse billeder, fortsatte jeg med at snige mig tilbage til panden og endte med at spise dem alle, før han kunne grave ind. Endnu bedre tager denne delikate svampetype kun 2 minutter at lave mad! Her er hvad du vil gøre (eller spring til opskriften nedenfor):

  Skær roden af bundtet af. Du vil bemærke, at enokisvampene er forbundet til et bundt med en bundrod. Skær det af, før du bruger dem!Steg i 1 minut over medium varme. Vi kan godt lide at bruge sesamolie til at stege her: den almindelige slags, ikke ristet (som bruges i små mængder til at tilføje smag). Tilsæt hvidløg og steg i 30 sekunder, tilsæt derefter sojasauce. Denne type svamp er så delikat, den er næsten færdig! Kun yderligere 30 sekunder, og den er færdig. Tilsæt tamari eller sojasauce, og de er klar til at spise! Spis disse enokisvampe som en side ret, med en røre steg, eller kast dem i nudler som sesam soba nudler. Fortsæt med at læse for andre måder at servere dem på...

  Flere måder at servere enoki-svampe på

  Ønsker du ikke at lave sauterede enokisvampe? Der er masser af andre ideer, hvor du ikke engang behøver at lave dem separat. Her er hvad du kan gøre:

   Klar til at prøve opskriften? Rul ned til opskriften nedenfor!

   Denne enoki-svampeopskrift er…

   Vegetarisk, vegansk, plantebaseret, uden mælkeprodukter og glutenfri.

   Udskriv

   Flere typer svampe

   Der er så mange andre typer af svampe at prøve! Smag dem alle:

   Om forfatterne

   Sonja & Alex

   Mød Sonja og Alex Overhiser: Mand og kone. Ekspert hjemmekokke. Forfattere af opskrifter, du vil ønske at lave igen og igen.

   Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
   Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

   1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

   Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
   Posted: 2023-08-03 00:23:59
   Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
   Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

   1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

   Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
   Posted: 2023-08-02 00:40:08
   Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
   Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

   1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

   Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
   Posted: 2023-08-02 00:15:49
   Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
   Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

   1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

   Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
   Posted: 2023-08-01 00:25:44
   Showing page 1 of 5

   VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

   VyCook.com - Since 2022

   25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

   Contact Us!

   Facebook|   Twitter Pinterest  

   Email: [email protected]

   Phone: (339) 927-9405

   Gen in 0.0628 secs