Få mere grønt i din kost med denne nemme Swiss chard opskrift

På udkig efter en nem måde at få mere grønt i din kost? Prøv denne enkle sauterede Swiss chard opskrift.

Se Denne Jordnære Swiss Chard Opskrift

Swiss chard ligger mellem spinat og grønkål på spektret af grøntsager - ikke så øm som spinat, ikke så sej som grønkål. Men som spinat kan du nemt sautere den i lidt olivenolie på få minutter.

Stilkene kan være seje. Du kan enten fjerne dem og smide dem væk (eller koge dem og vend dem med smør), hvis nogle af stilkene er ømme, så sautér dem først, inden du tilføjer bladene, for at give dem mere tilberedningstid.

Forresten er chard ikke kun pakket med vitaminer (vitaminer K, A og C), det er også antiinflammatorisk og hjælper kroppen med at regulere blodsukkeret. Det er i samme familie som rødbeder, spinat og quinoa. Endnu flere grunde til at spise chard!

Elise Bauer

Til denne nemme sautering koger vi charden i lidt olivenolie med noget tyndt skåret hvidløg og rød peberflager. Vi inkluderer også korianderfrø, som smager fantastisk sammen med chard. Hvis du ikke har koriander, kan du springe det over, men hvis du har det, vil det gøre denne enkle Swiss chard-ret virkelig særlig.

Der er flere variationer af chard, og de er næsten altid udskiftelige i opskrifter. Det er deres stilke, ikke deres blade, der adskiller varianter. Swiss chard henviser normalt til chard med hvide stilke. Rødstamsorter er rabarber (forskellige fra rabarberen, der bruges til at lave tærter), røde eller rubinchard. Rainbow chard har flerfarvede stilke. Til denne opskrift bruges enhver variant.

Vælg chard med sprøde, dybgrønne blade og faste stilke. Køb ikke visnet chard eller chard med huller i bladene. Opbevar tør chard hjemme først ved at pakke det ind i køkkenrulle i en lufttæt lynlås pose i op til 7 dage.

Frys u-kogt Swiss chard ved at adskille bladene fra stilkene. Blancher stilke i 3 minutter og blade i 1 minut, så chok i en isvandbad. Frys i en fryser-venlig lynlås pose med luften presset ud i op til 6 måneder.

Eller du kan tilberede denne opskrift, lad den køle af og fryse den ned til en øjeblikkelig tilbehør.

Korianderfrøene er valgfrie, fordi ikke alle har dem i deres krydderihylde. Men hvis du har det, skal du bruge dem! Koriander er vidunderligt med chard.

1 stor buket frisk Swiss chard (7 eller 8 store blade)

2 spsk ekstra jomfruolivenolie

1 fed hvidløg, skåret

Knivspids af knuste røde peberflager

1/4 tsk hele korianderfrø (valgfrit)

Skyl Swiss chard bladene grundigt. Skær de tykke stængler væk fra bladene.

Skær stilkstykkerne i 1-tommers stykker. Hak bladene til en-tommers strimler. Hold stilkene og bladene adskilt.

Opvarm olien i en sauté pande over medium høj varme. Tilsæt skiver af hvidløg, knuste røde peberfrugter og korianderfrø (hvis du bruger det), og steg i cirka 30 sekunder, eller indtil hvidløget dufter.

Tilsæt de hakkede stængler fra den schweiziske mangold. Skru ned for varmen, dæk til og steg i 3 til 4 minutter.

Tilsæt de hakkede blade fra mangolden, vend det med olien og hvidløget i panden. Dæk til og steg i 3 til 4 minutter mere. Vend bladene og stilkene over i panden.

Hvis mangolden stadig skal have lidt mere tilberedningstid (tag et stykke og smag på det), så dæk til og steg i et par minutter mere.

Server straks.

Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-03 00:23:59
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:40:08
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:15:49
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-01 00:25:44
Showing page 1 of 5

VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

VyCook.com - Since 2022

25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

Contact Us!

Facebook|   Twitter Pinterest  

Email: [email protected]

Phone: (339) 927-9405

Gen in 0.7126 secs