Klassiske stegte eller panerede kantareller

Gå til opskrift

Gå til video

Enhver svampejæger med respekt for sig selv burde have en opskrift på stegte morelsvampe. Folk vil altid diskutere, hvilken metode der er den bedste: nogle sværger til saltkringler, nogle bruger kun mel, og nogle foretrækker æggemasse.

For mig er der kun én måde, den måde min bedstemor lavede dem på, og den måde mine venner beder mig om at lave dem hvert år efter vores første succesfulde jagt på alle folks yndlingsforårs-svampe: en simpel æggemasse.

Fried or breaded morel mushrooms recipe

Du vil opdage, at morelsvampe kan være for store til at stege. Mellemstore svampe er bedst her.

Friskrensede svampe.

Grunden til, at panerede og stegte morelsvampe smager så godt, er ikke kun fordi de er dækket af en gyldenbrun, sprød overflade.

Morel Mushrooms from Minnesota on a sheet tray

Den tynde ydre lag af rasp holder svampene fra at blive sprøde eller overkogte, når de udsættes for høj varme, og tillader også svampene at koge i deres egne safter, hvilket giver smag til raspningen.

Fried or breaded morel mushrooms recipe

Svampe består primært af vand, og når de bliver belagt med en dej eller mel, bevarer de deres naturlige fugt og koger i deres egne safter.

Det er derfor alle roser panerede morelsvampe og deres bedstemors opskrift, selvom de måske ikke rigtig kan sige hvorfor, udover at "de smager så godt".

Rensning. Små svampe kan efterlades hele, hvis de er rene indeni.

Morelsvampe er giftige rå, og hvis de ikke er tilberedt ordentligt, kan de gøre dig syg. Hvis du vil tilberede en lille portion, skal du huske at tilberede dem grundigt. Jeg har aldrig haft problemer, og det er en klassisk måde at tilberede morelsvampe på, men det er muligt.

Jeg har aldrig haft problemer med at tilberede og spise morelsvampe på denne måde, men jeg laver normalt store portioner af dem, og det tager tid at tilberede dem, mindst 10 minutter.

harvesting and trimming morels

Nogle mennesker hævder, at du skal lægge morelsvampe i saltvand for at fjerne insekter, men det vil jeg ikke anbefale. Hvis dine morelsvampe er meget store eller insektbefængte, så tør dem og brug dem i en anden opskrift.

En passende størrelse til stegning.

De bedste champignoner til dette er unge og mellemstore. Store champignoner bliver for tunge, når de tilberedes på denne måde.

Ældre, store kantareller er ikke dem, du gerne vil panere og stege.

Først skal champignonerne inspiceres og renses. Kantareller vokser i sand og snavs, så det er vigtigt at rense dem grundigt for at undgå grus. Jeg rengør kantareller ved at skylle dem i en vask med koldt vand.

blonde morel mushrooms or morchella americana

Når kantarellerne er rene, dypper du dem i æggeblanding, derefter krydret mel og steger dem gyldenbrune. Jeg bruger æg-mel-metoden, som jeg lærte af min bedstemor. Nogle af mine venner foretrækker en ekstra sprød skorpe, som vist i videoen.

Mature morel mushrooms or morchella americana

Udskriv opskrift

Klassiske stegte eller panerede kantareller

Simpel stegte kantareller dyppet i æggepandebrødsmuld, ligesom min bedstemor plejede at lave dem.

 • 1,5 kopper almindeligt mel
 • 1 teskefuld friskkværnet sort peber
 • 1 spiseskefuld løgpulver (valgfrit)
 • 1 teskefuld hvidløgspulver (valgfrit)
 • 2 teskefulde fint salt eller mal koshersalt i en krydderikværn
 • 4 store æg
 • 2 spiseskefulde fløde, eller halv-and-halv-mælk er okay i en snæver vending
 • 4 oz friske kantareller, små til mellemstore. Store kantareller skal dehydreres eller tilberedes som de er
 • ¼ kop madolie. Jeg bruger en blanding af olie som vindruekerneolie eller rapsolie og saltet smør, da kun smør kan brænde.
Rens kantarellerne
 • Skyl kantarellerne hurtigt eller skyl dem i koldt vand for at rense dem og lad dem derefter dryppe af på håndklæder, indtil de skal bruges. Meget rene kantareller behøver måske ikke at blive skyllet.
 • Pisk æggene og fløden i en skål, der er stor nok til at rumme kantarellerne. Tilsæt kantarellerne til æggemassen og vend dem forsigtigt rundt, så de er helt dækket. Lad dem blive i æggemassen, mens du forbereder melet og gør dig klar til at tilberede dem.
 • Bland melet, hvidløgspulver, løgpulver, peber og salt sammen i en stor skål, der er stor nok til at vende rundt på kantarellerne.
Tilberedning
 • Varm imens olien op på en pande.
 • Læg kantarellerne i melet og vend dem godt rundt, indtil de er helt dækket. Tag dem herefter op, én ad gangen, og bank forsigtigt for at fjerne overskydende mel, og læg dem i panden.
 • Steg ved middelhøj varme, indtil kantarellerne er gyldenbrune og sprøde på begge sider. Hvis det belagte lag suger for meget olie og panden bliver tør, tilsættes mere olie.
Gennemstegning
 • Sørg for at gennemstege dine kantareller. Det bør tage omkring 8-10 minutter for en portion af denne størrelse. Tag dig tid og brænd dem ikke på.
 • Når kantarellerne er gyldenbrune, tages de op af panden og lægges på en bageplade med et stykke køkkenrulle. Drys med lidt salt.
 • Lad svampene køle af i et par minutter, inden de spises. Nogle mennesker kan lide at servere dem med citronbåde. Hold den kolde øl indenfor rækkevidde.
Fried or breaded morels recipeFried or breaded morels recipe

Ekstra sprød skorpe

Hvis du ønsker en tykkere og sprødere skorpe, så læg kantarellerne først i den krydrede mel, derefter i æggene og til sidst igen i melet, inden de steges. 

Servering: 3 oz | Kalorier: 265 kcal | Kulhydrater: 39 g | Protein: 12 g | Fedt: 6 g | Mættet fedt: 2 g | Flerumættede fedtsyrer: 1 g | Enkeltumættede fedtsyrer: 2 g | Transfedt: 0,02 g | Kolesterol: 189 mg | Natrium: 1246 mg | Kalium: 256 mg | Fiber: 2 g | Sukker: 1 g | Vitamin A: 297 IU | Vitamin C: 0,3 mg | Calcium: 60 mg | Jern: 7 mg Forager's Guide to Morel Mushrooms

Krabbefyldte Morel-svampe

Introduktion:

Her er en lækker opskrift på krabbefyldte Morel-svampe, der vil tilfredsstille din smagssans og bringe en unik kombination af teksturer og smagsnuancer til din tallerken.

Ingredienser:

- 12 friske Morel-svampe

- 200 g krabbekød

- 2 spsk. smør

- 1 skalotteløg, finthakket

- 2 fed hvidløg, finthakket

- 2 spsk. persille, hakket

- ¼ tsk. citronskal, revet

- Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

1. Start med at rengøre de friske Morel-svampe omhyggeligt ved at børste forsigtigt for at fjerne eventuel jord eller snavs.

2. Skær forsigtigt stænglerne af svampene og gem dem til senere brug.

3. Opvarm smørret i en pande ved medium varme.

4. Tilføj finthakket skalotteløg og hvidløg, og svits dem i smørret indtil de er bløde og let gyldne.

5. Tilsæt krabbekødet og de gemte svampestængler til panden, og steg dem i ca. 5 minutter, indtil krabbekødet er opvarmet og svampestænglerne er møre.

6. Fjern panden fra varmen og tilsæt persille, citronskal, salt og peber, og bland det hele godt.

7. Læg de rensede Morel-svampe i en bageform, og fyld hver svamp med krabbekød-blandingen.

8. Bag svampene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne og svampene er møre.

9. Server de krabbefyldte Morel-svampe som en delikat forret eller som en hovedret med en lækker salat ved siden af.

fried morels, breaded morels,

Nyd denne ægte delikatesse og oplev den fantastiske kombination af den fyldige krabbesmag og den unikke tekstur af Morel-svampe. Bon appétit!

Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-03 00:23:59
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:40:08
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:15:49
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-01 00:25:44
Showing page 1 of 5

VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

VyCook.com - Since 2022

25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

Contact Us!

Facebook|   Twitter Pinterest  

Email: [email protected]

Phone: (339) 927-9405

Gen in 0.3948 secs