Levers og løg

I denne lette 30-minutters opskrift krydres tynde skiver okselever, sauteres hurtigt i olivenolie og toppes derefter med karamelliserede løg.

Hvis du er villig til at prøve indvolde, og så længe du ikke overkoger leveren, er du garanteret en god oplevelse!

Da jeg selv er af dobbelt afstamning, både europæisk og israelsk, har jeg aldrig været imod indmad. Jeg elsker faktisk at spise dem. Hver af dem (lever, tunge, hjerte, kinder osv.) har sin egen unikke smag og tekstur.

Selvom okselever måske ikke er det bedste valg for dem, der er nye til at spise indmad på grund af dens stærke smag, er det en af mine foretrukne at spise. Så længe du enten lægger den i mælk før tilberedning eller bruger en kalvelever, kan smagen være ret mild. Og de søde, karamelliserede løg hjælper bestemt også!

Spring til:

Ingredienser

Du vil kun have brug for nogle få enkle ingredienser til at lave denne opskrift. De nøjagtige mål er inkluderet i opskriftkortet nedenfor. Her er et overblik over, hvad du skal bruge:

Løg: Skåret tyndt i skiver, og skiverne adskilles i ringe. Jeg foretrækker at bruge en gul løg, men en hvid løg fungerer også fint.

Olie: Bruges til at stege både løgene og leveren. Du kan også bruge smør, hvis du vil, og selvom jeg aldrig har prøvet det, lyder baconfedt også godt!

Okselever: Når jeg siger dette, mener jeg faktisk en kalvelever. Leveren fra den voksne ko har en tæt, gummilignende tekstur og stærk metallisk smag. En kalvelever er relativt mør og mild.

Hvis alt, hvad du kan finde, er en voksen lever, er det ikke en dårlig idé at lægge den i mælk, mens du forbereder og steger løgene. Dette vil hjælpe med at reducere den metalliske smag.

Krydderier: Jeg bruger kosher salt, sort peber, hvidløgspulver og røget paprika.

Instruktioner

At lave denne ret er nemmere end du tror. De detaljerede instruktioner er opført i opskriftkortet nedenfor. Her er et overblik over trinnene:

Du starter med løgen - skær den i skiver, adskil skiverne i ringe, og steg derefter ringene i olivenolie, indtil de er karamelliserede. Dette tager længere tid end at stege leveren. Du kan forvente at stege løgene i cirka 7-8 minutter.

Når løgene er tilberedt, sætter du dem til side (jeg lægger dem undertiden i en varm ovn for at holde dem varme) og retter din opmærksomhed mod leveren.

Til at forberede leveren, duppes den tør med papirhåndklæder og drysses med krydderier. Tør panden forsigtigt ren med papirhåndklæder (den vil være varm), tilsæt lidt mere olie, og steg leveren.

Steg dem kortvarigt - cirka 3 minutter på hver side over medium varme. Du vil ikke have dem overstegt. Jeg kan godt lide dem let rosa i midten (selvom USDA ville være uenig). Når de er færdige, lægger du dem på tallerkener, topper dem med løgene og serverer.

Eksperttips

Jeg rørte kort de to vigtigste tip, jeg kan give dig om at lave denne opskrift, men jeg vil uddybe dem lidt mere:

1. Hvis du overhovedet kan, så brug kalvelever fra unge kalve og ikke den modne dyrs lever. Det vil gøre oplevelsen meget bedre. De unge levere er mere møre og smager bedre. Hvis du ikke kan få fat i kalvelever, skal du lægge den i mælk, mens du forbereder og laver løgene, tør den derefter, krydr den og tilbered.

2. Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at undgå at overstege leveren (og det gælder også for kyllinglevere). Hvis du kan lide dit kød gennemstegt, bør du ikke lave denne opskrift.

Når den er tilberedt sjælden (stadig let rosa i midten), er leveren vidunderligt mørt og sødt. Ja, den har faktisk en sød smag. Men når den er overkogt, bliver den sej og kornet.

Jeg skal dog påpege, at ifølge USDA bør vi tilberede indre organer fra oksekød til 160°F, hvilket er gennemstegt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan smager okselever? Den har en let metallisk eftersmag, selvom den er mindre udtalt, når du spiser en kalvelever. Den har en rig smag, og når den tilberedes minimalt, er den mørt og sød.

Hvorfor serveres okselever med løg? Løgene er der for at afbalancere den stærke smag af leveren. Mange opskrifter bruger næsten rå løg og bevarer deres skarphed. Men da jeg bruger unge levere og tilbereder dem minimalt, er de møre og søde. Så jeg kan lide at tilberede løgene, indtil de også er karamelliserede og søde.

Hvordan kan jeg få leveren til at smage godt? Læg den i mælk, hvis du bruger en fuldvoksen lever, for at fjerne den metalliske smag og undgå at overstege den, så den ikke bliver sej og kornet.

Serveringsforslag

Jeg kan lide at servere denne rige ret med en simpel grøntsagsside, der ikke kræver alt for meget arbejde og idealiter kan tilberedes i mikrobølgeovnen eller slet ikke. Her er et par ideer:

  • Mikrobølgeovn-broccoli
  • Mikrobølgeovn-asparges
  • Cremet agurksalat
  • Tomatsalat

Opbevaring af rester

Resterne kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i op til tre dage. Men jeg skal fortælle dig, at når du varmer dem op igen, bliver de godt tilberedte og meget tørre.

Jeg foretrækker at spise dem kolde (ligesom levermousse), men hvis ideen ikke er tiltalende, er det nok bedst kun at lave så meget, som du kan spise med det samme.

👩🏻‍🍳 Jeg offentliggør typisk en ny eller opdateret opskrift en gang om ugen. Vil du have disse opskrifter i din indbakke? Tilmeld dig! Du kan afmelde dig når som helst.

Opskriftskort

Pin Opskrift Del på Facebook Print OpskriftTynne skiver av okselever stekes i olivenolje og serveres med karamelliserte løk. Vær forsiktig så du ikke overkoker leveren! Når den er stekt til medium-rare, så er den mør og søt.
  • Plasser leveren på en skjærefjøl eller et par store tallerkener. Tørk av dem med et papirhåndkle. Dryss på salt, svart pepper, hvitløkspulver og røkt paprika.
  • Ha 1 spiseskje olivenolje i en stor (12-tommers) non-stick stekepanne over middels-høy varme. Tilsett løken. Stek den og rør ofte i ca. 7 minutter og la den bli gyllenbrun. Hvis pannen blir for varm, så senk temperaturen til middels varme.
  • Ta løken ut av pannen med en hullsleiv. Legg den på en tallerken, og dekk den med folie for å holde den varm.
  • Tørk pannen nøye med papirhåndklær (den vil være varm). Tilsett den resterende spiseskjeen med olivenolje og senk varmen til middels. Tilsett leveren i to omganger hvis nødvendig.
  • Stek leveren raskt i ca. 3 minutter på hver side. Ikke overkok den eller den vil bli seig og kornete**. Hvis det er noen tykkere eller uregelmessige skiver eller biter, kan du steke dem raskt på kantene også. Fjern først de allerede stekte tynne skivene på en tallerken.
  • Legg de stekte leverbitene på en serveringsplate, topp med sauterte løk og server.

*Leven fra en voksen ku har en tett, gummilignende konsistens og en sterk metallisk smak. Kalvelever er forholdsvis mør og mild. Hvis alt du kan finne er lever fra en voksen ku, så er det ikke en dårlig idé å bløtlegge den i melk mens du tilbereder og steker løken. Dette vil bidra til å redusere den metalliske smaken. **Ifølge USDA skal vi steke okseorganer til 160°F, som er godt stekt. De fleste av våre oppskrifter er lavkarbo (eller keto) og glutenfrie, men noen er ikke det. Vennligst sjekk at en oppskrift passer dine behov før du bruker den. Anbefalte og lenkede produkter er ikke garantert å være glutenfrie. Næringsinfo er omtrentlig og karbohydratmengden utelukker ikke-næringsrike søtningsmidler. Næringsinfo kan inneholde feil, så vennligst bekreft det på egen hånd. Oppskrifter kan inneholde feil, så bruk sunn fornuft når du følger dem. Vennligst les våre vilkår nøye før du bruker noen av våre oppskrifter.Servering: 0,25 oppskrift | Kalorier: 225 kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 23g | Fett: 11g | Mettet fett: 2g | Natrium: 219mg | Sukker: 1gJeg publiserer vanligvis en ny eller oppdatert oppskrift en gang i uken. Vil du ha dem i innboksen din? Abonner på våre nyhetsbrev! ❤️ La oss koble oss sammen! Følg meg på Pinterest, Facebook, TikTok, YouTube, Instagram eller Twitter.

Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-03 00:23:59
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:40:08
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:15:49
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-01 00:25:44
Showing page 1 of 5

VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

VyCook.com - Since 2022

25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

Contact Us!

Facebook|   Twitter Pinterest  

Email: [email protected]

Phone: (339) 927-9405

Gen in 0.239 secs