Madlavningsanvisninger

Frelard's Anbefalede Kogeanvisninger

Kogte: Hvis du bestiller tamales, der er mærket som kogte, betyder det, at de allerede er blevet dampet for dig. Opvarmning er den bedste mulighed for resterende kogte tamales. De kan stadig placeres i køleskabet eller fryseren, afhængigt af hvor længe du ønsker, at de skal holde sig.

Frosne: Hvis du bestiller tamales, der er mærket som frosne, betyder det, at tamalen ikke er blevet dampet, og mæsen (majsmel) er stadig rå. Alt indeni tamalen er dog kogt, så hvis du bestiller ukogte, skal du dampe dem for at tilberede mæsen. Ukogte tamales vil ofte være kolde/frosne, men hvis de ikke er det, betyder det, at tamales blev lavet et par timer, før du fik dem.

Opvarmning og tilberedning af vores tamales er nemt. Du har flere muligheder afhængigt af hvad du har tilgængeligt i dit køkken. Vær opmærksom på, at tekstur og smag af tamales vil variere afhængigt af hvilken tilberednings- og opvarmningsmetode, du bruger. Brugen af en mikrobølgeovn til at genopvarme en tamale øger risikoen for at gøre dejgen tør.

Picture

Find ud af, hvad hver farve betyder!

Kogte tamales får en stærkere gul majshyldefarve.

Sådan tilbereder du ukogte tamales

Mulighed en: Sådan bruger du en damper til at tilberede tamales (anbefalet for bedste resultater):

 • Opsæt din damper og tilsæt vand (under dampkurven)
 • Sæt varmen på høj og vent på, at vandet begynder at koge
 • Sænk varmen til medium (sørg for, at vandet stadig koger)
 • Arranger derefter tamales rundt om dampkurven (de behøver ikke at være optøede - de kan gå direkte fra frysning til dampning)
 • Damp i 45-60 minutter. Du behøver ikke at optø dem. Du kan se, at tamales er færdigkogte, når majshylstens farve ændrer sig fra hvid til lysegul, og majsmelen ikke er grødagtig. Den interne temperatur skal nå op på 165 F. Sørg for, at vandet ikke berører tamales, da dette vil gøre mæsen blød
 • Vær opmærksom på, at der kan løbe vand ud af damperen. Tjek regelmæssigt, mens de bliver tilberedt, og tilsæt vand efter behov. Sørg altid for, at vandet er under dampkurven, da du ikke ønsker, at tamales skal koge i vand.
Picture

Mulighed to: Sådan bruger du en trykkoger til at tilberede tamales for første gang (anbefalet af vores fantastiske kunder):

 • Nogle af vores kunder har fortalt os, at de har tilberedt vores ukogte tamales i deres trykkogere. Vi har hørt, at de bliver perfekte, som om de var dampet. Vi har aldrig prøvet det selv, men hvis du har en trykkoger, kan du give det et forsøg. Vi har fået at vide, at 15 minutter er nok. Husk altid at følge sikkerhedsinstruktionerne for dit tilberedningsudstyr.

Sådan opbevarer du tamales

Kan kogte tamales opbevares? Helt sikkert! Kogte tamales kan opbevares i køleskabet i op til en uge eller i fryseren i et par måneder. Genopvarmningsprocessen er den samme som for ukogte tamales, især hvis de er hårdtfrosne. Bare læg dem i dampkogeren, og de vil få en god konsistens igen!

Kan ufærdige tamales opbevares?

Ja, det kan de! Ufærdige tamales kan fryses ned og holde sig i et par måneder uden at miste kvaliteten. Ufærdige tamales vil blive dårlige efter 7 dage i køleskabet, så det er bedre at tilberede dem eller fryse dem ned.

Sådan varmer du tamales op

Valgmulighed 1: Sådan bruger du en damper til at varme tamales op:

 • Opstil din damper ved at fylde 1/2 af damperen med vand
 • Sæt varmen op på høj og lad vandet koge
 • Sænk varmen til medium
 • Anbring derefter tamales rundt om damperen
 • Damp dem i 20-30 minutter, indtil de er bløde
 • Valgmulighed 2: Dette er kun for tamales, der allerede er dampet. Denne mulighed vil give tamales en let brun og sprød overflade. Denne metode er almindeligt anvendt i Mexico, især i landområder, hvor familier tænder et bål og bruger en comal til at letstege tamalesne.

 • Sæt en pande på komfuret og indstil varmen til medium
 • Tilsæt en spiseskefuld af din foretrukne madolie
 • Fjern skallen fra tamales, og læg dem på panden
 • Vend tamalesne hver 1-2 minutter, indtil de er letbrune
 • Når overfladen på tamalesne er brun, er de klar.
 • Følg altid sikre madlavningspraksisser og instruktioner, der er angivet på dit køkkenudstyr og køkkenredskaber.

  Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
  Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

  1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-03 00:23:59
  Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
  Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

  1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-02 00:40:08
  Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
  Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

  1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-02 00:15:49
  Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
  Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

  1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-01 00:25:44
  Showing page 1 of 5

  VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

  VyCook.com - Since 2022

  25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

  Contact Us!

  Facebook|   Twitter Pinterest  

  Email: [email protected]

  Phone: (339) 927-9405

  Gen in 0.4304 secs