Mørbradbøf i spidsen | Sundt Yum

Hjem Sunde Opskrifter Sunde Aftensmad Ideer Okseinderlår

Gratis: Sund Fryse-maaltids Opskrift E-bog

Hent den nu Dette indlæg kan indeholde affiliate links, der hjælper med at holde dette indhold gratis. (Fuld Afsløring)

Når du har prøvet denne lækre, nemme krydrede okseinderlårsteg opskrift, vil du gerne lave den igen og igen! I modsætning til benfri lammekølle, ristet oksemørbrad, filet mignon, eller prime rib roast, er denne ret budgetvenlig – men stadig fyldt med smag.

En okseinderlårsteg, også kaldet rundsteg, skæres fra koens bagparti. Selvom det er et mere sejt stykke kød, bliver opskrifter med okseinderlårsteg møre og velsmagende mesterværker, når de ristes langsomt ved lavere temperaturer.

Hvorfor Du Vil Elske Denne Opskrift på Okseinderlårsteg

Krydret, hvidløgsfyldt, velsmagende smagMørt, saftigt kødPerfekt brunet skorpeLet 10 minutters forberedelseBruger enkelte husholdningspræparaterEn af de bedste billige udskæringer til en højtidsmiddag på budgetLaver lækre rester til sandwich dagen efter Denne sektion forklarer, hvordan du vælger de bedste ingredienser til okseinderlårsteg i ovn, hvad hver enkelt gør i opskriften, og substitutionsmuligheder. Se opskriften nedenfor for målinger.

Sirloin Tip Roast – Vælg et roast med en ensartet form og noget årer af fedt. Olivenolie – Ekstra jomfruolivenolie fungerer godt med smagen af oksekød, men brug enhver neutral madolie, du kan lide. Tørrede krydderier – Inklusive hvidløgspulver, løgpulver, tørret rosmarin, tørret timian og tørret oregano, som giver denne opskrift på sirloin tip roast dens rige og krydrede smag. Du kan også erstatte med italiensk krydderiblanding i stedet for de individuelle tørrede krydderier. Havsalt og sort peber - Denne sektion viser den bedste måde at tilberede en sirloin tip roast i ovnen med trinvise billeder og detaljer om teknikken for at hjælpe dig med at visualisere det. For fulde instruktioner, inklusive mængder og temperaturer, se opskriftkortet nedenfor.

Sikker. Efter at have kølet af i køleskabet uden at pakke den ind natten over (valgfrit - se tips nedenfor for detaljer), bind roasten sammen med køkkensnor med 1-tommers intervaller. Bland. Bland hvidløgspulver, løgpulver, salt, peber og krydderier sammen i en lille skål. Gnid. Dæk roasten med 1 spsk olie. Gnid krydderiblandingen ind i kødet på alle sider. Lad kødet hvile, indtil det når stuetemperatur, ca. en time. Forvarm ovnen. Steg. Varm mere olie op i en stor støbejernspande ved medium-høj varme. Steg roasten på alle 4 sider, indtil den er brunet. Bag. Overfør kødet til en rist i en bradepande og bag til ønsket tilberedningsgrad (se stegetider og temperaturer nedenfor). Lad hvile. Tag roasten ud af ovnen, overfør til et skærebræt og tent løst med folie. Lad roasten hvile i mindst 20 minutter, inden du skærer den i skiver. Server. Skær kødet på tværs af årerne for at servere. Hvis du vil, kan du servere roasten med safterne (au jus) fra bunden af bradepanden. For en mellemliggende stegt sirloin tip roast, steg på alle 4 sider i ca. 3 minutter pr. side i en støbejernspande og bag i ovnen i 13-15 minutter pr. pund (40-45 minutter i alt for en roast på 3 pund).

Den endelige indre temperatur skal nå 135 grader F. Da temperaturen vil stige efter at det er blevet fjernet fra ovnen, skal tilberedningen stoppe 10 grader under den ønskede temperatur (ved 125 grader).

Jeg anbefaler at bruge en stikpille termometer for at være sikker (det vil bippe, når den rette temperatur er nået), men en almindelig kødtender fungerer også. Hvis du ikke har en, viser tidsdiagrammet nedenfor de omtrentlige tider og temperatur for denne steg.

Ønsket tilberedningsgradStegningstid (Støbejern)Tid I Ovn Pr. Lb (ved 250°F)Tid I Ovn For 3 Lb Roast (ved 250°F)Indre-temperatur inden hviletidRødt kød3 minutter pr. side, på alle 4 sider10-12 minutter30-35 minutter115°FMedium Rødt3 minutter pr. side, på alle 4 sider13-15 minutter40-45 minutter125°FMedium3 minutter pr. side, på alle 4 sider16-18 minutter50-55 minutter135°FMedium-veltilberedt3 minutter pr. side, på alle 4 sider19-21 minutter60-65 minutter145°FBemærk: Retningslinjerne ovenfor betyder temperaturen, som stegen skal være, når du tager den ud af ovnen, inden hvileperioden. Den interne temperatur vil stige yderligere 10 grader, mens den hviler.

Tips Til Den Bedste Opskrift På Lårtunge Af Okse

Det er de små ting, der tæller, når du vil have en perfekt stegt lårtunge af okse.

Tør kødet. Dup stegen tør med køkkenrulle og lad det være ucovered i køleskabet natten over, hvis det er muligt. Dette gør overfladen af stegen fastere og tørrere, hvilket gør, at den får en bedre stegeskorpe, selvom den stadig vil være saftig efter tilberedning! Snor stramt. At binde stegen med snor forhindrer, at den spreder sig under tilberedning, hvilket ikke kun gør, at det ser mere indbydende ud, men også gør, at den tilberedes mere jævnt. Test med et termometer. Tilberedningstiden kan variere afhængigt af din ovn, formen af stegen og endda panden du bruger. Et stikpille termometer er den bedste, nemmeste måde at være sikker på den ønskede tilberedningsgrad (det vil bippe, når den rette temperatur er nået), men en almindelig kødtender fungerer også, hvis du bruger tidsdiagrammet ovenfor. At hvile er en nødvendighed. Som med alle oksekødstykker gør det at lade lårtungen af okse hvile efter tilberedning, at saften bliver jævnt fordelt indeni kødet og holder det mørt. Spring ikke over dette stadie! Skær korrekt. At skære på tværs af kødets fibre bryder muskelfibrene op, så hver bid bliver mør som muligt. Opbevaring: Opbevar rester i en tildækket beholder i køleskabet i op til 4 dage.Opvarmning: Skiver opvarmes bedst i 30 sekunders intervaller i mikrobølgeovnen, så de ikke tørrer ud, eller i en stegepande med lidt oksefond for at genhydrere dem. Du kan også genopvarme en hel uskåret lårtunge af okse i ovnen, ved at bruge samme metode som til at genopvarme oksefilet.Frysning: Læg skiverne mellem stykker af bagepapir i en lynlås pose og opbevar i fryseren i op til 3 måneder. Robuste steger kræver masser af tilbehør! Her er almindelige kombinationer:

At tilberede en sirloin tip roast er ikke den eneste måde at nyde oksekød på et budget ... prøv disse rige, hjertede og prisvenlige oksekødsopskrifter næste gang.

Sirloin tip roast

Gem til senere!

Ikke-gemt opskrift Gem opskrift Gå fri for annoncer Anmeldelse Print Tryk på tiderne i instruktionerne nedenfor for at starte en køkkentimer, mens du tilbereder.

Dup sirloin tip roasten tør med køkkenrulle.

Hvis du har tid, kan du lægge den på en bageplade og køle det, ubeskåret, natten over. (Dette hjælper med at danne en lækker skorpe, når du bruner det, men du kan springe dette trin over, hvis du ikke har planlagt det.)

Når det er tid til at tilberede, skal du tage roasten ud af køleskabet og duppe det tørt igen, hvis det er nødvendigt. Bind kødsnor rundt om stegen i intervaller på 1 tomme. (Dette hjælper med at bevare dens form under stegning.)

Gnid stegen ind i 1 spiseskefuld olivenolie.

Bland hvidløgspulver, løgpulver, salt, peber og tørrede krydderurter i en lille skål. Gnid krydderiblandingen ind i kødet. Lad kødet hvile i en time for at nå stuetemperatur.

Forvarm ovnen til 250 grader F (121 grader C).

Opvarm den resterende spiseskefuld olivenolie i en stor støbejernskillet over medium-høj varme. Tilsæt stegen og brun den på alle sider, ca. 3 minutter per side, indtil den er brunet.

Overfør sirloin tip roasten til en stegepande.

Bag oksemørbraden i ovnen, indtil den når 115 grader F for rå (~30-35 minutter), 125 grader F for medium rå (40-45 minutter) eller 135 grader F for medium (~50-55 minutter).

Tag den ud af ovnen, overfør den til et skærebræt, dæk løst med aluminiumsfolie og lad den trække i 15-20 minutter, før du skærer den (dette vil forsegle saften og den interne temperatur vil stige yderligere 10 grader for at nå det rette tilberedningspunkt). Skær kødet på tværs af fibrene for at servere.

Sidste skridt: Giv en vurdering!

Vurder denne opskrift.

Del dit opskriftsbillede ved at tagge @wholesomeyum og hashtagge det #wholesomeyumInstagram - jeg vil elske at se det!

© Copyright Maya Krampf for Wholesome Yum. Venligst IKKE tag eller kopier/indsæt opskrifter på sociale medier eller hjemmesider. Vi vil GERNE have, at du deler et link med et foto i stedet. :)

Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-03 00:23:59
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:40:08
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:15:49
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-01 00:25:44
Showing page 1 of 5

VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

VyCook.com - Since 2022

25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

Contact Us!

Facebook|   Twitter Pinterest  

Email: [email protected]

Phone: (339) 927-9405

Gen in 0.2544 secs