Ovnstegte asparges (hurtige og nemme)

Med den friske smag af citronsaft vil denne ovnbagte asparges blive en af dine absolutte yndlings sideretter. Den er lavet med bare få enkle ingredienser, men er elegant nok til en middagsselskab. Opskriften kan bruges til både frossen asparges og friske skud.

Artikelindeks

Asparges er en af de nemmeste grøntsager, du kan tilberede. Det er også virkelig alsidigt! Der er så mange forskellige måder, du kan tilberede det på. Du kan:

- Dampe det

- Pakke det ind i prosciutto

- Grille det

Men jeg må sige, at denne opskrift er en af mine favoritter. Det er så nemt at tilberede, at jeg bruger den som en go-to, når jeg er alt for travlt optaget til at tænke på noget virkelig kreativt. Heldigvis smager det så fyldigt og teksturen er perfekt - det smager ikke af, at du ikke prøvede, selvom det er ubesværet.

Ingredienser

Denne ovnbagte aspargesopskrift er lavet med bare få enkle ingredienser. Så det er nemt at huske. Det betyder også, at det er nemt at tilpasse og ændre.

- Jeg brugte en hel bundt asparges. Før jeg ristede dem, skar jeg de tykkere, træagtige dele af enderne. Du kan gøre dette på samme tid med en kniv eller poppe enderne af med hænderne.

- Til salt og peber brugte jeg almindeligt bordssalt og peber, men her er hvor du kan være kreativ. Tilføj lidt røde chiliflager, hvis du vil have lidt mere bid.

- Ved at bruge frisk hakket hvidløg får du den mest smag. Hvis du vil fremskynde madlavningen, kan du bruge krydret hakket hvidløg på glas. Hvidløgspulver smager ikke helt det samme, men det kan bruges i en snæver vending.

- Endelig er citron perfekt til aspargesen. Jeg elsker at bruge saften fra en citron, jeg har skåret i halve. Hvis du har en krukke med citronsaft, vil det også fungere.

Bemærk: Se opskriftskortet i bunden for en fuld liste over ingredienser brugt til at lave denne low carb-oppskrift.

Hurtige tips

- Hvis du er bange for, at din ovnbagte asparges vil hænge fast på dit bageplade, kan du linje det med pergamentpapir eller alufolie først. Dette gør også rengøringen meget hurtigere!

- Tilberedningstiden for ovnristet asparges vil ændre sig afhængigt af størrelsen på dine skud. Du vil vide, når aspargesen er helt tilberedt, når du nemt kan pierce det med en gaffel. Det kan tage alt fra 10 minutter for tynde til 20 minutter for virkelig tykke.

Instruktioner

Hvis du vil have alle ingredienser med instruktioner et sted, skal du rulle ned til det udskrivbare opskriftskort. Først er her mere information om trinnene til denne lette side ret.

Før du begynder at forberede aspargesen, skal du forvarme ovnen til 400°F grader. For at tilberede aspargesen jævnt, skal du starte med en varm ovn.

Trim aspargesstænglerne ved at skære de træagtige ender af. Du kan springe dette trin over, hvis du er presset på tid, så længe du husker ikke at spise enderne. De er svære at tygge.

Dernæst vil du dryppe lidt olivenolie på aspargesen og drysse nogle krydderier på den. Jeg brugte basis salt og peber. Jeg tilføjede også noget frisk hakket hvidløg på toppen.

At ovnbage asparges tager cirka 15 minutter. Den er færdig, når den nemt kan pierces med en gaffel. Sprøjt derefter lidt citronsaft på før servering. Du kan også drysse lidt parmesan ost på for ekstra smag.

Det er så nemt!

Serveringsforslag

Asparges er en meget let grøntsag at kombinere med de fleste kødretter og andre hovedretter, men den oftest nydes med fisk. Den smager fantastisk til denne Instant Pot lakseopskrift. Den smager også fantastisk med nogle keto-fiske-tacos!

Du kan også servere ovnbagt asparges med noget kylling eller svinekød. Denne citronkylling-opskrift har en masse af de samme smagsnoter, så det ville passe godt sammen. Bacon-indpakket svinekotelet er også perfekt til den!

Ofte stillede spørgsmål

Før du scroller ned til den udskrivbare opskrift, er her nogle spørgsmål, jeg ofte får om asparges.

Kan man bage frosne asparges i ovnen?

Ja, du kan også bage frosne asparges i ovnen. Du behøver ikke anvende friske asparges. Trinene er stadig de samme, og du behøver ikke engang tø dem op først.

Tilberedningstiderne er stort set de samme også!

Hvordan ved du, hvornår asparges er færdig med at blive bagt?

Du ved, at den ristede asparges er færdig, når du nemt kan prikke den med en gaffel. Du kan også se, at toppene af aspargesene (kronerne) bliver en mørkere farve.

Hvordan holder du asparges frisk i køleskabet?

Den bedste måde at opbevare rå asparges frisk i køleskabet er at holde dem samlet og opbevare dem i et glas mason-krukke, der er fyldt halvvejs med vand.

Det vil se ud som en buket asparges. Ved at opbevare dem på denne måde forhindrer du, at enderne visner.

Dine asparges bør holde sig friske i omkring en uge på denne måde.

Hvordan opbevarer du tiloversblevet ristet asparges?

Ristet asparges har altid den bedste konsistens og smag lige ud af ovnen.

Hvis du har tilovers, opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet. De vil holde sig ca. 3-5 dage.

Jeg vil ikke anbefale at fryse ristet asparges. Når den tøs op, er den slet ikke den samme konsistens. I stedet køb frosne asparges i butikken og rist dem derefter ved at følge trinnene i denne opskrift.

Du vil elske, hvor simpel denne opskrift på ovnbagt asparges er. Gem denne ret i lommen til de travle aftener, hvor du kun har 15 minutter til at lave aftensmad. Det er virkelig en leg!

Der er masser af måder, du kan servere grøntsager til dine måltider. Disse er nogle af mine yndlings keto side dishes som er virkelig hurtige og nemme.

 • Sauterede grønne bønner og champignon er fyldt med næringsstoffer, og du kan lave det på komfuret på bare få minutter.
 • Zucchini Au Gratin har alle smagene fra gratinerede kartofler uden kulhydraterne.
 • Ristede radiser er en farverig side ret med en dejlig anderledes smag.
 • Keto-broccolisalat har både bacon og ost i den - hvilket gør den populær, selv blandt folk, der normalt ikke nyder broccoli.
 • Mashed Turnips er en virkelig nem lav-kulhydrat kartoffelmospingvin. De har en glat tekstur og en mild smag.
oven roasted asparagus spears

Følg os på FACEBOOK, PINTEREST og INSTAGRAM for endnu flere velsmagende keto-venlige opskrifter!

Opskrift

Ingredienser

 • 250g mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk natron
 • 1/2 tsk salt
 • 60g smør
 • 150g sukker
 • 1 stor æg
 • 2 modne bananer, mashed
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • 120ml mælk

Fremgangsmåde

 1. Forvarm ovnen til 180 grader C. Smør en 8x4 tommer brødform.
 2. Bland mel, bagepulver, natron og salt. Sæt til side.
 3. Pisk smør og sukker sammen indtil det bliver fluffy. Tilsæt æg og pisk indtil det er godt blandet.
 4. Tilsæt moset banan og vaniljeekstrakt. Rør indtil det er godt blandet.
 5. Tilsæt melblandingen i bananblandingen og rør indtil det er godt blandet. Tilsæt mælk og rør indtil det er godt blandet.
 6. Hæld blandingen i den smurte brødform. Bag i 1 time.
 7. Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af i formen i 10 minutter.
 8. Tag brødet ud af formen og lad det køle yderligere på en bagerist.

Tips: Server med smør og et strejf af kanel!

Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-03 00:23:59
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:40:08
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:15:49
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-01 00:25:44
Showing page 1 of 5

VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

VyCook.com - Since 2022

25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

Contact Us!

Facebook|   Twitter Pinterest  

Email: [email protected]

Phone: (339) 927-9405

Gen in 0.3783 secs