Sådan tilbereder du Pierogi [Frisk og frossen]

Hvis du er landet her via en Google-søgning på frasen "Hvordan tilbereder man pierogi", er chancerne for, at du ikke tilbereder dem helt fra bunden denne gang. Men hvis du gør det, har jeg nogle testede opskrifter til dig her:

Gode nyheder er, at du stadig kan tilfredsstille din pierogi-længsel ved at købe færdiglavede dumplings i en butik.

Pierogi sælges i to former:

  • Frosne pierogi: sælges normalt i poser eller æske. Nogle er forudkogte før frysning, andre er ukogte ("frisk-frosne"). Tjek mærket for at få flere oplysninger.
  • Frisk pierogi: normalt pakket i bakker. De skal opbevares på køl og skal spises inden for få dage (nogle gange længere, tjek altid mærket). Disse pierogi er allerede forudkogte, alt hvad de behøver er lidt varme for at blive opvarmet.

Sådan tilbereder du pierogi?

Lad os gå igennem trinnene til tilberedning af pierogi - både friske og frosne - så du er klar til enhver tid, lysten melder sig.

Trin 1: Kogning

How to cook frozen pierogi? By boiling. lllustration drawn by Kasia Kronenberger

Kogning er AFGØRENDE for frosne pierogi.

For kølede forudkogte pierogi er kogning valgfri - du kan koge dem og servere dem, eller springe dette trin over og tilberede dem på en anden måde.

Sådan koger du frosne pierogi: Først skal du tjekke instruktionerne på pakken. Prioriter altid disse trin, da hver producent har en forskellig produktionsproces.

Hvis der ikke gives instruktioner, bring en stor gryde med saltet vand i kog. Læg pierogi i og vent på, at de flyder op til overfladen. Skru lidt ned for varmen og kog i yderligere 4 minutter. Hvis dumplingsene er fyldt med kød, forlæng tiden med endnu et minut. Tag pierogi op med en hulske. Server med et topping efter eget valg.

Sådan tilbereder du frosne pierogi i mikrobølgeovnen: Læg pierogi i en stor (mikrobølgesikker) skål og dæk dem helt med kogende vand.

Mikrobølge skålen ved "høj" i 5 minutter. Tag forsigtigt skålen ud af mikrobølgeovnen, dræn dumplingsene og server.

Bemærk: Selvom denne metode vil tilberede dine pierogi, kan resultaterne være lidt skuffende. Jeg anbefaler at koge dem i stedet, som beskrevet ovenfor.

Sådan koger du friske pierogi: Bring en gryde med saltet vand i kog. Læg pierogi i og vent på, at de flyder op til overfladen. Efter cirka 3 minutter kan du tage pierogi op med en hulske. Server med et topping efter eget valg.

Sådan opvarmer du friske pierogi i mikrobølgeovnen: Det vil jeg ikke fortælle dig. Bare lad være med at gøre det. Selvom denne metode vil varme dine pierogi op, vil resultaterne være lidt skuffende. Jeg anbefaler i stedet at stege dem (se nedenfor).

Trin 2: Vælg en af disse tilberedningsmetoder

Frosne pierogi skal koges først. Der er ingen grund til at koge kølede forudkogte pierogi - du kan stege, bage eller grille dem med det samme.

Sådan sauteres / steges pierogi:

Smør panden let med neutral olie eller ideelt set smør. Hvis du planlægger at toppe pierogi med lidt hakket løg, bacon eller kiełbasa, er det nu et godt tidspunkt at tilsætte dem til panden og stege dem i et par minutter. Læg pierogi i panden. Dumplingsene kan røre hinanden, men gør det ikke for tæt. Rør rundt i dem med en spatel og sørg for, at de bliver gyldne ensartet. Steg ved medium varme, indtil pierogi bliver gyldne.

How to cook pierogi? By frying. lllustration drawn by Kasia Kronenberger

Stegning tilføjer en fantastisk sprødhed til pierogi. Det er min foretrukne måde at tilberede dem på, prøv det! og du vil ikke fortryde det.

Sådan dampes pierogi: Få først vandet til at blive varmt og dampende, inden du tilføjer pierogi i dampkurven. Tilføj dumplingerne til dampkurven og dæk til; sænk varmen til medium og lad dem koge i 10 minutter.

Sådan bages pierogi i ovnen: Forvarm ovnen til 180°C. Smør en bageplade eller beklæd den med bagepapir/aluminiumsfolie. Placer pierogi ovenpå, jævnt fordelt, og pensl dem med smeltet smør eller olie. Dæk med papir/folie og bag i 20 minutter, vend dem en gang midt i bagningen. Hvis du springer dækningen over, har pierogi tendens til at tørre ud.

Sådan griller du pierogi: Pensl smeltet smør på begge sider af pierogi, krydr med salt og peber. Placer pierogi på en engangs-bakke eller direkte på grillen. Grill dem i 8-12 minutter, vend dem ofte indtil de er gyldne.

How to cook pierogi? By grilling on a BBQ. lllustration drawn by Kasia Kronenberger

I Polen griller vi normalt ikke pierogi, men hvis du allerede bruger en grill, er det en god mulighed for at varme dem op! De bliver dejligt sprøde.

Sådan steger du pierogi: Fyld en stor gryde med en neutral olie og varm den op. Når den er varm (180°C), sænk forsigtigt et par pierogi ad gangen - undgå at stege for mange på én gang, da de har tendens til at hænge sammen. Vend dem rundt for at få en jævn farve. Når pierogi bliver gyldne og begynder at flyde, fjern dem forsigtigt på et stykke køkkenrulle for at fjerne overskydende fedt.

Sådan luftsteger du pierogi: Læg frosne pierogi i luftfryseren (5-6 dumplings ad gangen) og tænd for den på 180°C. Luftsteg i cirka 8-10 minutter, indtil de bliver gyldne og sprøde. Frosne pierogi vil tage længere tid, ca. 16-18 minutter.

Sådan tilbereder du pierogi i en crock-pot / slow cooker: Dæk bunden af crock-potten med et lag pierogi (frisk eller frossen). Pensl pierogi med lidt smør for at forhindre dem i at hænge sammen. Du kan valgfrit tilføje et lag fint hakket karameliseret løg eller stegte bacon-/kiełbasa-stykker. Fortsæt med at lægge dumplingerne i lag, indtil du er færdig. Sæt låget på og tilbered i "lav" i 3-4 timer, indtil dumplingerne er gennemkogte.

Pierogi Toppings

Klassiske velsmagende dumplings (Potato & Cheese Pierogi, Meat Pierogi, Sauerkraut Pierogi osv.) serveres bedst med lidt smeltet smør, en klat sour cream og drysset med fint hakket karameliserede løg og stegte hakket polsk kiełbasa-/baconstykker.

Dessertdumplings (såsom Ostepierogi, frugtfyldte pierogi) serveres bedst med smeltet smør, sødet fløde, honning, pisket flødeskum og frisk frugt. Drys med sukker eller kanel.

For en fuld guide, se vores Pierogi Toppings liste.

Kan jeg tø opfrosne pierogi i køleskabet en dag før kogning?

Det er ikke en god ide at tø pierogi op, da de har tendens til at falde fra hinanden senere.

Måske prøver du at lave dine egne næste gang?

At lave dine egne pierogi fra bunden er ikke så svært, som det lyder. Che

Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-03 00:23:59
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:40:08
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:15:49
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-01 00:25:44
Showing page 1 of 5

VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

VyCook.com - Since 2022

25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

Contact Us!

Facebook|   Twitter Pinterest  

Email: [email protected]

Phone: (339) 927-9405

Gen in 0.1299 secs