Sådan tilbereder du Wagyu-bøf på en gasgrill: Fuld vejledning (2023)

Senest opdateret den 16. april 2023 af Shari Mason

At tilberede den perfekte Wagyu-bøf på en gasgrill er en kunstform. Men du kan skabe en lækker bøf med fantastisk smag og mørhed med den rette forberedelse og grilleteknik.

Vi vil udforske tips og tricks til at grille Wagyu-bøf til perfektion, lige fra marinering og krydring til grillning og servering.

Så gør dig klar til at lære hemmelighederne ved at tilberede Wagyu-bøf som en professionel.

grill

Tjek gasforbindelsen for skader eller lækager. Børst risten, forvarm grillen i 10 minutter, og sænk derefter varmen til den ønskede indstilling og grill!

Læs: Sådan tilbereder du asparges på grillen i folie?

Wagyu Beef

Tag Wagyu-bøffen ud af køleskabet i cirka en time for at få den op på stuetemperatur. Tør bøffen af med en køkkenrulle for at fjerne overskydende fugt. Krydr begge sider med salt og peber. [1]

Placer bøfferne diagonalt på grillristene for at få de smukke grillmærker. Det er en simpel trick, der både giver en stor smag og flot præsentation.

Wagyu Beef on a Grill

"At grille Wagyu-oksekød på en gasgrill er en sart kunst, der kræver de rette redskaber og teknik. Hemmeligheden er at holde det simpelt og lade kødets kvalitet tale for sig selv." - Wolfgang Puck, verdenskendt kok

Hold bøffen i en vinkel på 45 grader og læg den på grillen.

Dette trin er afgørende, da du fanger varmen og røgen inde i grillkammeret. Det hjælper med at tilberede bøffen jævnt og give den en lækker røget smag.

Ved at lukke låget skaber du en miniatureovn, der omgiver bøffen med varme fra alle sider.

Vend din Wagyu-bøf på grillen for at sikre, at den tilberedes jævnt og udvikler en saftig, perfekt brændt overflade. Når bøffen har dannet en skorpe på den ene side, er det tid til at vende den!

flipping wagyu beef

At grille Wagyu-bøf på en gasgrill kræver, at den tilberedes ved 425-450°F i et par minutter på hver side for at karamellisere og danne en smagfuld skorpe.

Ved at lade det hvile sikrer man også en jævn tilberedning. Kontroller derefter den indre temperatur ved hjælp af et termometer for at opnå den ønskede stegningsgrad.

grilling wagyu beef

Når din Wagyu-bøf har nået den ønskede temperatur (125-135°F for saignant til medium), er det tid til at fjerne den fra grillen og lade den hvile [2].

Ved at lade bøffen hvile kan saften, der er blevet frigivet under tilberedningen, fordeles igen, hvilket gør bøffen mere saftig og mør. Lad bøffen hvile i 8-10 minutter inden servering.

 • Vælg kød af høj kvalitet med marmorering for den bedste smag og mørhed.
 • Krydr rigeligt med salt og peber for en simpel, men velsmagende smag.
 • Tætningen af kødet ved høj temperatur (omkring 500 grader Fahrenheit) er bedst for at holde saften inde.
 • Brug et stegetermometer for at sikre, at den indre temperatur når 130°F for saignant, 140°F for medium eller 150°F for gennemstegt.
 • Placer kødet på grillen og pas på med at overfylde risten. Steg det i 2-3 minutter på hver side for saignant.
 • Tryk ikke ned på kødet med en spatel, da det vil frigive saften og tørre kødet ud.
 • For at fordele saften i hele kødet skal du lade det hvile i 5-10 minutter, før det skæres ud og serveres.
grilled wagyu beef on a wooden board

Hvor lang tid tager det at grille en Wagyu-strip steak?

Det tager cirka 3-4 minutter at grille en Wagyu-strip steak på hver side for saignant. For medium stegning tager det ca. 4-5 minutter per side.

Ved hvilken temperatur skal man grille en Wagyu-bøf?

En Wagyu-bøf skal grilles ved en middelhøj temperatur mellem 375-450 grader Fahrenheit.

Kan man tilberede Wagyu for meget?

Nej, man kan ikke tilberede Wagyu for meget. Det er et meget mørt stykke kød, der hurtigt kan blive tørt og sejt, hvis det tilberedes for længe eller ved for høj temperatur.

For at opnå den perfekte tekstur og smag er det vigtigt at tilberede Wagyu ved den rigtige temperatur i den rigtige mængde tid.

Skal man tilberede Wagyu ved høj varme?

Nej, Wagyu skal ikke tilberedes ved høje temperaturer. I stedet skal det tilberedes ved lav varme og langsomt, ellers kan det tørre ud og miste sin mørhed.

Ifølge Chef Thomas Keller, en anerkendt amerikansk kok og restauratør, kræver hemmeligheden bag tilberedningen af en perfekt Wagyu-bøf tålmodighed, detaljeorientering og en god forståelse af kødets unikke karakteristika.

Det kan være intimiderende at tilberede Wagyu-bøf på en gasgrill, men med den rette forberedelse og grilleteknik kan det gøres uden besvær.

Vi har også givet tips og tricks for at sikre, at du griller den perfekte bøf hver gang.

Referencer:

 • https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/recipes/recipe-grilled-canadian-wagyu-ribeye-steaks
 • https://www.gearpatrol.com/food/a33459683/how-to-cook-japanese-a5-wagyu-steak/
 • Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
  Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

  1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-03 00:23:59
  Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
  Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

  1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-02 00:40:08
  Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
  Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

  1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-02 00:15:49
  Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
  Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

  1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-01 00:25:44
  Showing page 1 of 5

  VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

  VyCook.com - Since 2022

  25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

  Contact Us!

  Facebook|   Twitter Pinterest  

  Email: [email protected]

  Phone: (339) 927-9405

  Gen in 0.1854 secs