Sådan tilbereder du bøf i ovnen

Ingen grund til at tænde op i grillen - du kan lave den perfekte steak lige i din ovn. Uanset om du vil imponere til en romantisk aften, trænger til et hjerteligt hverdagsmåltid eller blot ønsker at skifte ret på din julemiddag, kan du regne med din ovn til at klare opgaven. For mange slags kød - som skirt steak, flank, ribeye og endda filet mignon - er ovnen lige så værdifuld som grillen. På under en time kan du servere et lækkert stykke kød uden at tænde op i grillen.

Har du aldrig prøvet det før? Følg vores 7 bud på hvordan du kan lave den perfekte steak i ovnen, uanset hvilken slags kød du bruger:

  1. Lad steaken være ved stuetemperatur. Koldt kød vil stramme sig i en varm ovn. Lad steaken hænge uden for køleskabet i cirka 30 minutter, mens du forvarmer ovnen. For tykkere skiver som ribeye eller filet mignon, er 450° den magiske temperatur. For tyndere skiver som flank og skirt, er det bedre at bruge grillen i ovnen.

  2. Hvis du bruger en stegepande, så opvarm den rigtig godt. Denne regel gælder mest for tykke skiver af kød, og er afgørende for en flot stegt og karamelliseret skorpe. Hvis du starter med en kold pande, vil kødet blive en kedelig brun-grå farve og blive ensartet i tekstur. Enten kan du sætte panden i ovnen, mens den forvarmes, eller du kan varme den op på komfuret over en flamme. Når du laver noget som en skirt steak under grillen, vil den varme og direkte varme være tilstrækkelig til at opnå den samme stegte effekt, uden risiko for at overkoge kødet.

  3. Krydr steaken godt. Gnid lidt olivenolie på kødet og brug rigeligt med salt – mere end du tror du har brug for. Salt fremhæver smagen, så vær ikke genert. Brug også friskkværnet sort peber, ikke den slags i den lille krydderibeholder. Det gør en kæmpe forskel.

  4. Steg det på den ene side! Igen, kun hvis du arbejder med en stor klump kød. Steg den ene side i din (meget varme) stegepande, lige indtil den er mørk og bunden begynder at trække sig væk, så det er nemt at vende den. Når du har vendt den, er det tid til ovnen.

  5. Færdiggør det i ovnen. For tykkere skiver af kød i din 450° varme ovn skal du forvente cirka 10 minutter. For tyndere skiver af kød under grillen tager det cirka 6 minutter per side. (Vend den på bagepladen halvvejs.) Top Tip: Steaken vil fortsætte madlavningen, mens den hviler, så vær på den forsigtige side.

  6. Lad det hvile. Det er meget vigtigt, hvis du vil have din steak saftig. Hvis du skærer for tidligt, vil al den smag blive spildt på skærebrættet.

  7. Skær på tværs af kornet! En af de mest almindelige grunde til sejt og gummiagtigt kød er ved at skære det forkert. At skære på tværs af kornet betyder at skære vinkelret på kødets fibre.

  Server din bøf middag med nogle ristede grøntsager og mosede kartofler, og du har en imponerende måltid, du kan stole på igen og igen.

  Har du prøvet denne opskrift? Lad os vide, hvordan det gik i kommentarfeltet nedenfor!

  Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
  Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

  1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-03 00:23:59
  Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
  Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

  1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-02 00:40:08
  Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
  Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

  1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-02 00:15:49
  Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
  Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

  1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-01 00:25:44
  Showing page 1 of 5

  VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

  VyCook.com - Since 2022

  25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

  Contact Us!

  Facebook|   Twitter Pinterest  

  Email: [email protected]

  Phone: (339) 927-9405

  Gen in 0.1916 secs