Sådan tilbereder du frosne muslinger

Hvordan du tilbereder dine frosne blåmuslinger kan afhænge af, om de kommer med eller uden skal.

Billedekredit: LarisaBlinova/iStock/GettyImages

Hvis du har lyst til blåmuslinger, men de friske blåmuslinger i fiskeafdelingen i dit supermarked ikke ser ideelle ud, kan du vælge at gå til fryseafdelingen. Hvordan du tilbereder dine frosne blåmuslinger kan afhænge af, om de kommer med eller uden skal.

Seafood. Baked mussels with cheese and lemon in shells

Om Blåmuslinger

Blåmuslinger er bløddyr, ligesom østers, og de består af to hængslede skaller med en blød indre krop. De findes ofte fastgjort til havvæggen, grus eller sten i nærheden af kystlinjen. Disse bløddyr er filtreringsdyr og indtager vand gennem deres skaller for at få de næringsstoffer, de har brug for, samt rense vandet.

Som andre typer af skaldyr er blåmuslinger lave på kalorier og fedt, en god kilde til protein og rig på mange vigtige næringsstoffer, som din krop har brug for for at bevare sundheden. Ifølge data fra USDA indeholder en portion på 3 ounce kogte blåmuslinger følgende:

  • 146 kalorier
  • 20 gram protein
  • 4 gram totalt fedt
  • 6 gram kulhydrater
  • 32 procent af den daglige værdi (DV) for jern
  • 13 procent af DV for vitamin C
  • 850 procent af DV for vitamin B12

Selvom blåmuslinger er en næringsmæssig kraftpakke, kan de også være en kilde til patogener, der kan gøre dig syg. Den Academy of Nutrition and Dietetics anbefaler, at du aldrig spiser rå eller underkogt skaldyr for at mindske risikoen for madforgiftning.

Ifølge to separate undersøgelser, den ene offentliggjort i september 2019 i Journal of Food Protection og den anden offentliggjort i august 2019 i Eurosurveillance, var forurenede blåmuslinger ansvarlige for fødevarebåren sygdom i Italien og Storbritannien.

Tilberedning af frosne blåmuslinger

Ved tilberedning af frosne blåmuslinger kan det afhænge af, om muslingerne blev frosset med eller uden skaller. Af hensyn til sikkerheden bør frosne blåmuslinger altid tilberedes inden frysning. For at opnå de bedste resultater skal du følge anvisningerne på pakken med de frosne blåmuslinger.

Hvis dine frosne blåmuslinger stadig har skallen på, kan du dampe dem i en gryde med en tomme vand, vin eller bouillon i fem til syv minutter, eller indtil muslingeskallerne har åbnet sig. Du kan også sautere dem i olie eller smør ved høj varme. Kassér eventuelle muslinger, der ikke har åbnet sig.

Med friskernes blåmuslinger, fjern skægget - membranen i muslingerne der holder sand og skidt - inden servering. Du kan fjerne skægget med dine fingre eller en kniv.

Frosne muslinger uden skal kræver måske ikke så meget arbejde som dem med skal. Disse frosne muslinger er allerede blevet kogt og rengjort, og du behøver måske ikke at tilberede dem overhovedet. Optø dem simpelthen i din køkkenvask under koldt rindende vand eller i køleskabet natten over og tilføj dem derefter til din ret. Frys dem ikke igen, når de først er optøet.

Opskrift på nemt muslingekød

Du kan bruge frossent muslingekød i alle dine sædvanlige muslingeopskrifter. Disse skaldyr er meget smagfulde og fungerer godt i pastaretter. Overvej at tilføje det kogte muslingekød (med eller uden skal) i tomatsauce, inden du blander det med pasta. Du kan også damp de frosne muslinger med skal i saucen for at tilføje lidt af den salte smag.

Til en simpel pastaret med muslinger, sautéerer du olie og hvidløg på en pande ved medium-høj varme, indtil hvidløget har taget farve, og tilføjer derefter dit muslingekød til panden og fortsætter madlavningen, indtil kødet er varmet igennem. Bland muslinge-hvidløgssaucen med kogt pasta. Sørg for at gemme noget af din pasta-kogevand for at tilføje mere dybde til din muslinge-pastasauce. Stivelsen i pasta-vandet hjælper med at fortykke saucen og tilføjer lidt mere smag.

Du kan også bruge frossent muslingekød til at lave fyldte muslinger. Hak det kogte muslingekød og bland det med Parmesanost, rasp, oregano, basilikum, salt og peber og fyld derefter muslingekødsblandingen tilbage i skallerne. Bag ved 175 grader i 20 minutter eller indtil rasp er gyldenbrun.

Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-03 00:23:59
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:40:08
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:15:49
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-01 00:25:44
Showing page 1 of 5

VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

VyCook.com - Since 2022

25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

Contact Us!

Facebook|   Twitter Pinterest  

Email: [email protected]

Phone: (339) 927-9405

Gen in 0.4356 secs