Sådan tilbereder du pasta

Denne post kan indeholde affiliate links. Læs venligst vores offenlighedspolitik.

At vide, hvordan man koger pasta ordentligt, er fundamentet for mange gode måltider. Følg blot nogle få grundlæggende regler: brug en stor gryde med masser af vand, mere salt end du tror du har brug for, og hold øje med uret. Nedenfor vil jeg dele min nemme teknik til at koge pasta perfekt, uanset om den skal serveres i varme retter eller i en salat.

dried spaghetti in a pot with water

Pasta er økonomisk, har en lang holdbarhed (to år!) og har lavt fedtindhold. Ja, det er en kulhydrat, men når det spises som en del af en afbalanceret kost, er det en god kilde til energi. Vælg fuldkornssorterne for øget protein og mættende fibre.

Sådan koger du pasta perfekt

Ifølge den legendariske italienske kogebogsforfatter Marcella Hazan skal spaghetti eller pasta i sig selv være det sidste, du koger, når du laver en pastaret. Alt andet, såsom sauce, osv., skal være klar. På den måde kan spaghetti'en drænes, vendes med saucen for at opnå en ordentlig saucenudel-bindning og serveres pronto!

Koge pasta til varm sauce

Fyld en stor gryde med seks liter vand. Bring det i kog. Tilsæt salt. Vær generøs, denne salt krydrer pastaen, mens den koger og trænger ind i nudlerne.

hand adding salt to water in a pot

Tilsæt den tørrede pasta. Rør rundt, indtil vandet koger igen. Indstil en timer til et minut mindre end anbefalet på pakken. Test for mørhed på dette tidspunkt. Hvis du kan lide pastaen meget fast (al dente) eller skal simre i saucen i et stykke tid, så tjek og fjern det endnu tidligere.

cooking pasta in a pot with water

Nu skal du sige pastaen fra og lade den køle lidt af, men du må ikke skylle den. At skylle fjerner stivelsen, der hjælper saucen med at klæbe til pastaen. I stedet skal du vende den i olivenolie.

overhead shot of pasta in a colander

Når du er klar til at bruge det, tilsættes det til den varme sauce, vendes rundt og fuldfører madlavningen eller afkøles til senere brug.

overhead shot of cooking pasta in a skillet with sauce

Koge pasta til salater

Som ovenfor, fyld gryden med seks liter vand, bring det i kog, tilsæt salt, fulgt af tør pasta. Til pasta salater koges det i henhold til anvisningerne på pakken.

side by side shot of pasta cooking in pots

Derefter skal du sige pastaen fra og lade den køle lidt af, men du må ikke skylle den. Vend den i olivenolie med det samme, mens den stadig er varm.

Endelig, køl den af til stuetemperatur og dæk den til før opbevaring i køleskabet.

bowl of cooked pasta with oil poured on it

Favorit pastarecepter

Ofte stillede spørgsmål

Kan man lave pasta i mikrobølgeovn? Teknisk set, ja, men det tager ca. to til tre minutter længere end komfuret, og det skal gøres i en stor mikrobølgesikker beholder. Gem det som en nødmetode, hvis du står uden komfur.

bowl of cooked pasta with oil poured on it

Hvordan opbevarer man kogt pasta? Opbevar kogt pasta i en tætsluttende beholder i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til fem dage.

Kan man fryse kogt pasta? Frossen almindelig pasta kan blive blød og uspiselig, når den tøes op og opvarmes igen. Frysning fungerer bedst til retter med sauce, især bagte pastarecepter som lasagne.

Er det sikkert at spise tørret pasta efter udløbsdatoen? Pasta er en af de fødevarer, der kan holde sig efter udløbsdatoen, men den kan smage meget kedeligt. Dog kan pasta med ægnudler som papparadelle og tagliatelle blive harsk. Brug lugtetesten.

Hvor meget spaghetti er en portion? Hvis du læser bagsiden af en 450 g pakke spaghetti, vil der sandsynligvis stå, at den indeholder otte portioner - to ounce pr. portion. Men realistisk set er det bedre at regne med tre til fire ounce pr. voksen.

overhead shot of bowl of spaghetti and sauce

Et nøgleingrediens i alt fra nemme skuffemåltider som spaghetti med marinara til tidskrævende lejlighedsretter som lasagne, er pasta en vigtig spiller i køkkenet: varmende og beroligende comfort food, der altid er i skabet!

Flere madlavningsressourcer:

Hvis du har fundet denne madlavningsressource om Hvordan man laver pasta nyttig, eller hvis du har prøvet en opskrift fra FeelGoodFoodie, så glem ikke at bedømme opskriften og efterlad en kommentar nedenfor! Jeg vil gerne høre om din oplevelse med denne teknik. Og hvis du har taget billeder af det, så del det med mig på Instagram, så jeg kan dele det i mine stories!

  • Fyld en gryde med seks liter vand og bring det i kog.
  • Tilsæt saltet, efterfulgt af den tørrede pasta.
  • Rør, indtil vandet igen koger.
  • Kog i et minut mindre end anbefalet på emballagen.
  • Afdryp og køl kortvarigt af, men skyld ikke. Vend det i olivenolie.
  • Når du er klar til at bruge det, tilsæt det til varm sauce og færdigtilberedning, eller køl det ned.
  • Tilbered efter anvisningerne på emballagen.
  • Afdryp og køl kortvarigt af, men skyld ikke. Vend det i olivenolie.
  • Opbevar i køleskabet, dækket til.

Opbevaring: Opbevar eventuelle rester i en lufttæt beholder. De kan holde sig i op til 5 dage i køleskabet.

Fotokredit: Erin Jensen

Kalorier: 210 kcal, Kulhydrater: 42 g, Protein: 7 g, Fedt: 1 g, Mættet fedt: 1 g, Natrium: 2655 mg, Kalium: 126 mg, Fiber: 2 g, Sukker: 2 g, Calcium: 35 mg, Jern: 1 mg

Den angivne ernæringsinformation er et skøn. Den vil variere afhængigt af tilberedningsmetode og specifikke ingredienser anvendt.

Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-03 00:23:59
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:40:08
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:15:49
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-01 00:25:44
Showing page 1 of 5

VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

VyCook.com - Since 2022

25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

Contact Us!

Facebook|   Twitter Pinterest  

Email: [email protected]

Phone: (339) 927-9405

Gen in 0.2664 secs