Simret lammeskanker

Gå til opskrift Udskriv opskrift

Lammeskank, der er mørt og falder af benet, simret i en luksuriøs rødvinsovs, er din nye opskrift til familiemiddag! Inkluderer 4 tilberedningsmetoder!

Langtidsstegt lammeskank er en favoritmiddag, der bestilles på restauranter og pubber over hele Australien året rundt. Simret i en rig, Bourguignon inspireret rødvinsovs glider kødet af benet!

Du vælger, hvordan du vil tilberede dem! I ovnen, på komfuret, i en slowcooker eller i en Instant Pot (trykkoger). Uanset hvilken metode du vælger, bliver du ikke skuffet!

LAMMESKANK

Tender, fall off the bone easy braised Lamb Shanks in the oven, stove top, slow cooker or Instant pot.

Lammeskank er en billig udskæring, der beder om at blive langtidsstegt. Langtidsstegning omdanner denne seje udskæring af lam til det mest møre, saftige kød, der glider af benet, og skaber en luksuriøs dybde af smag i denne lækre sovs.

Sammen med ingredienser, du allerede har i køkkenet, som hvidløg, løg, oksefond, urter og tomatsovs (tomatpuré), har du en himmelsk gryderet, der simrer i dit køkken.

Den perfekte søndag eftermiddag er en langtidsstegt gryderet med lammeskank. Dette er en opskrift, hvor du gerne vil tage dig tid til at tilberede, mens du nyder et glas vin eller to, mens du venter på, at den når frem til dit middagsbord.

HVORDAN LANGTIDSSTEGES LAMMESKANK

Inspireret af vores Boeuf Bourguignon har vi tilføjet en eller to ekstra ingredienser for at lave en spektakulær opskrift på lam.

How To Cook Lamb Shanks

Uanset hvilken tilberedningsmetode du vælger fra opskriften nedenfor, består dit udgangspunkt af 5 nemme trin:

  BRÆND: Ved tilberedning af gryderetter (som Pot Roast, Boeuf Bourguignon eller Chicken Au Vin), udvikler den bedste smag sig, når kødet brunes først, og der skabes lag af smag helt fra begyndelsen. Bruning af lammeskank kan tage op til 10 minutter med deres uslebne form, men det er det værd, når du ser resultatet.

  KRYDDERURTER: Løg, gulerødder og hvidløg koges i den samme olie og pandesaft efterladt fra skanken for at sikre, at smagene fortsætter med at udvikle sig.

  MEL: Gør gryden tykkere under tilberedning.

  FLYDENDE: Vin, bouillon og tomatpuré tilføjes for at dække lammebenene og give dem smag og gøre kødet mere mørt.

  KRYDDERURTER: Rosmarin, persille og laurbærblade fuldender og afbalancerer smagen i saucen. Opskriften er meget alsidig, så du kan bruge din yndlingskombination af krydderurter eller lade dem helt være ude. Timian og oregano fungerer godt her!

  HVILKEN VIN KAN JEG BRUGE:

  Inspireret af vores okse-bourguignon, anbefaler jeg en tør rødvin af god kvalitet til denne opskrift med lammeben. Vi bruger altid en $15-$20 flaske Pinot Noir, da vi elsker at lave mad med den vin. Den er ikke for stærk og giver vores yndlingssmag ved madlavning, men du kan bruge enhver tør rødvin, du har ved hånden.

  Tender Lamb Shank served with mashed potatoes | cafedelites.com

  Det behøver ikke at være dyrt, men prøv at få en god kvalitetsmærke.

  HVAD KAN DU SERVERE TIL BRAISERET LAMMEBEN?

  Lammeben er så gode sammen med cremet kartoffelmos, søde kartofler eller en smørblød blomkålsmos!

  Fall off the bone meat lamb shank | cafedelites.com

  Du kan også servere lammeben med almindelig ris eller pasta. Alt sammen for at dryppe saucen over. Der er så meget smag her, at du har brug for en tilpas simpel side for at gå med til det.

  HVORDAN KAN DU GØRE SAUCEN TYKKERE?

  Lad væsken simre i cirka 10 minutter, indtil den bliver blank og tyk.

  Eller for at spare tid, bland 2-3 spiseskefulde majsstivelse med 1/4 kop saucen fra gryden, indtil det er helt opløst. Hæld blandingen i den simrende sauce og rør hurtigt indtil det er helt blandet.

  Lamb Shanks | cafedelites.com

  Lad det simre i 4-5 minutter, eller indtil det er tyknet til den ønskede konsistens, og hæld over dine lammeben for at servere!

  Elsker du lam? Prøv disse opskrifter!

  Græske lammekoteletterSoltørret tomat og hvidløgsstegt lamLamme-ragu på parpadelle

  2 spsk ekstra jomfruolivenolie, fordelt4 - 6 lammeben skåret fri for overskydende fedt1 stort hvidt løg, hakket6 fed hvidløg, hakket2 store gulerødder, skåret i 1/2 cm tykke skiver1 nip groft salt og friskkværnet peber1/4 kop mel2 kopper oksekød bouillon1 1/2 kopper rødvin, som Merlot, Pinot Noir eller en Chianti - valgfrit. Erstat med ekstra bouillon.14 oz (400 g) passata (tomatpure eller amerikansk tomatsovs)2 spsk tomatpuré2 oksekød bouillonterninger, knust1 tsk frisk rosmarin, finthakket2 spsk frisk persille, finthakket (fordelt)2 laurbærbladeSalt og peber efter smag OVN METODE:Forvarm ovnen til 175 grader.Vask og tør lammebenene med et stykke køkkenrulle.Varm 1 spsk olie i en tung bundet gryde ved medium-høj varme.Kog to ben i den varme olie, indtil de er brunet på alle sider. Gentag med resterende ben og olie.Fjern fra gryden og læg på en tallerken og tildæk med folie for at holde dem varme.Tilsæt gulerødder og hakket løg til panden, indtil det er blødt (ca. 3 minutter), tilsæt derefter hvidløg og lad det koge i 1 minut.Tilsæt benene tilbage i gryden; krydr med 1 tsk groft salt og 1/2 tsk stødt peber.Drys med mel, omrør grundigt og lad det koge i 4-5 minutter for at brune melet.Tilsæt bouillon, vin, puré, tomatpuré, bouillon og krydderurter. Bring i kog på komfuret.Dæk til, og flyt gryden til den nedre del af ovnen og lad det koge i 2 1/2 timer, eller indtil kødet falder fra benet (juster varmen, så væsken simrer meget langsomt).Fjern forsigtigt benene og læg dem på en tallerken og tildæk med folie for at holde dem varme.Fjern laurbærbladene fra saucen og sæt gryden på komfuret. Lad saucen simre over medium varme, indtil den er fortykket til den ønskede konsistens. Valgfrit: fjern overflødig fedt, der stiger til overfladen.Der bør være omkring 3 kopper sauce, der er tyk nok til let at dække bagsiden af en ske. * Hvis saucen er for tyk, tilsæt et par spiseskefulde bouillon. Hvis saucen er for tynd, kog den over medium varme i ca. 10 minutter, eller indtil den er reduceret til den rette konsistens. (Se noter om fortykkelse.)Smag på saucen og justér salt og peber efter behov. Læg benene tilbage i gryden med saucen.Pynt med persille og server med mosede kartofler, ris eller pasta.For at servere den følgende dag, lad casserolen køle helt af, dæk til og sæt i køleskabet.Dagen for servering: Tag casserolen ud af køleskabet mindst en time før opvarmning. Varm langsomt op over medium-lav varme i ca. 10-15 minutter, mens benene og grøntsagerne pensles med saucen. KOMFURMETODE:

  Vask og dup lammeskankene tørre med køkkenrulle.

  Opvarm en tung bundgryde med en spiseskefuld olie.

  Brun to skanker i den varme olie, indtil de er brunet på alle sider. Gentag med resterende skanker og olie.

  Transferer skankene til en tallerken, dæk dem til med folie, hold dem varme og sæt dem til side.

  Steg gulerødder og ternede løg i panden med de saftige skanker, indtil de er bløde (ca. 3 minutter). Tilsæt herefter hvidløg og steg i 1 minut.

  Tilsæt skankene tilbage i gryden; krydr med 1 tsk groft salt og 1/2 tsk stødt peber.

  Drys lidt mel over skankene, vend det godt og steg i 4-5 minutter for at brune.

  Tilsæt bouillon, vin, tomatpuré, buljong og krydderurter.

  Dæk gryden med et låg, bring det i kog og skru derefter ned på lav varme. Lad det simre i 1 1/2 til 2 timer, mens du rører lejlighedsvis, indtil kødet falder fra hinanden.

  Drys med persille og server med kartoffelmos eller ris.

  INSTANT POT / TRYKKØKKEN:

  • Indstil Instant Pot eller Cooker til SEAR-funktionen (eller brug en pande på komfuret over medium varme, hvis du ønsker det).
  • Vask og dup lammeskankene tørre med køkkenrulle.

  Brun to skanker i den varme olie, indtil de er brunet på alle sider. Gentag med resterende skanker og olie.

  Tilsæt alle skanker i gryden. Krydr med 1 tsk groft salt og 1/2 tsk stødt peber. Drys mel over skankene, vend det godt og kog videre på SEAR i yderligere 4-5 minutter for at brunet yderligere.

  Tilsæt løg, gulerødder, vin, bouillon, tomatpuré, hvidløg, buljong og krydderurter. Rør godt, dæk med låg og lås det på plads. Tryk 'Hold varm' / 'Annuller' for at stoppe Sauté-funktionen, og indstil derefter til MANUAL-mode. Vælg HIGH PRESSURE til 30 minutters tilberedningstid.

  Efter tilberedningstiden, lad trykket frigive naturligt i 8-10 minutter. Åbn ventilen og lad dampen slippe ud (for Instant Pot, drej ventilen fra sealing til venting for at frigive trykket).

  Skift tilbage til SEAR eller SAUTE og rør godt. Lad saucen simre videre uden låg for at fortykke yderligere i 5-10 minutter.

  Drys med persille og server med kartoffelmos, ris eller nudler.

  SLOW COOKER:

  • Vask og dup lammeskankene tørre med køkkenrulle.
  • Opvarm en tung bundgryde med en spiseskefuld olie over medium-høj varme.

  Brun to skanker i den varme olie, indtil de er brunet på alle sider. Gentag med resterende skanker og olie.

  Transfer skankene til en 6 liters slow cooker. Krydr løg, gulerødder og hvidløg med 1/2 tsk groft salt og 1/4 tsk stødt peber, bland det godt.

  Hæld den røde vin i gryden eller panden og lad det simre i 4-5 minutter. Pisk mel i, indtil det er fri for klumper. Lad det reducere og fortykne let, og hæld det derefter i slow cookeren sammen med bouillon, tomatpuré, tomatpasta, buljong og krydderurter.

  Rør godt for at kombinere alle ingredienserne. Kog på høj varme i 6 timer eller lavt i 8 timer, eller indtil lammekødet falder fra hinanden.

  Fjern skankene, transfer saucen til en gryde og lad det simre i 15 minutter over medium varme for at reducere til ønsket tykkelse.

  Drys med frisk persille og server med kartoffelmos eller ris.

  FOR AT TYKNE SAUCE

  For en hurtigere metode til at fortykke saucen, når skankene er kogt og møre:

  • Bland 3 spiseskefulde majsstivelse med 1/4 kop sauce fra gryden, indtil det er opløst.
  • Hæld blandingen i sovsen, der simrer, mens du hurtigt rører, indtil den er helt blandet.
  • Lad det simre i 4-5 minutter, eller indtil det er tyknet til den ønskede konsistens.

  Kalorier: 254kcal | Kulhydrater: 27g | Protein: 6g | Fedt: 7g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 368mg | Kalium: 817mg | Fiber: 3g | Sukker: 9g | Vitamin A: 5890 IU | Vitamin C: 20,1 mg | Calcium: 65mg | Jern: 3.5mg.

  Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
  Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

  1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-03 00:23:59
  Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
  Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

  1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-02 00:40:08
  Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
  Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

  1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-02 00:15:49
  Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
  Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

  1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-01 00:25:44
  Showing page 1 of 5

  VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

  VyCook.com - Since 2022

  25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

  Contact Us!

  Facebook|   Twitter Pinterest  

  Email: [email protected]

  Phone: (339) 927-9405

  Gen in 0.1464 secs