Stegte Shiitake-svampe

Den shiitake-svamp er en af de mest umami-pakkede og lækre, du vil finde! Her er en favoritopskrift på, hvordan du laver dem til perfektion.

Når det kommer til svampe, er shiitake det bedste! Denne variant er en af de mest velsmagende og kødfulde svampe og super alsidig. Steg dem som en side-ret, eller tilsæt dem til wokretter, nudler, ramen ... eller lav dem endda om til bacon! Denne svamp er fantastisk som en risotto i sig selv eller som en støttende karakter til en blanding af svampe på en pizza. Her er mere om det og en lækker opskrift på sauterede shiitake-svampe, som er vanvittigt lækre, forresten.

Shiitake mushrooms

Hvad er shiitake-svampe?

Shiitake-svampe er nogle af de mest kendte i svampefamilien her i USA, lige efter button, cremini og portobello. Her er hvad du skal vide om denne type svamp:

 • Shiitake-svampe er en af de mest populære spiselige svampe i verden og stammer fra Østasien. De er slanke og lysebrune med en sej, uspiselig stilk. Denne variant, videnskabeligt navn Lentinus edodes, har været dyrket i Japan og Kina i århundreder. Shiitake betyder
 • Hvor kan du finde dem? Du kan finde shiitakes i de fleste almindelige dagligvarebutikker, og de fås både friske og tørrede. Fokus i denne artikel er friske shiitakes.
 • Hvordan smager shiitake-svampe? Shiitake-svampe smager rigt, kødfuldt og smørret, når de er kogt. Mens du kan spise shiitakes rå, er deres smag meget mere fremtrædende og udviklet, når de er kogte.

Kan du spise stænglerne?

Der er et vigtigt spørgsmål at overveje, når det kommer til at tilberede friske shiitake-svampe. Kan du spise stilkene? Desværre, nej: stilkene på denne type svamp er meget seje og fiberholdige. Du bør tage stilkene ud af hætterne, før du tilbereder shiitakes.

Shiitake mushrooms

Hvordan opbevarer og rengør du rå shiitake-svampe?

Shiitake-svampe vokser på træer: faktisk rådne træstammer! De kommer normalt ikke pakket med for meget snavs, men du kan skylle dem hurtigt, før du bruger dem. Her er de bedste metoder til at opbevare og rengøre shiitake-svampe:

 • Opbevar svampene i en papirpose i køleskabet (ikke i grøntsagsskuffen). Du kan lade dem være i den pakke, de kommer i, men den bedste måde at opbevare shiitake-svampe på er i en papirpose. Hvorfor? Papir lader dem trække vejret. Lad dem være i hoveddelen af ​​køleskabet for at få god luftcirkulation, ikke i grøntsagsskuffen.
 • Rengør dem med en hurtig skyl. Skyl svampene hurtigt for at fjerne eventuel snavs. I modsætning til hvad du måske tror, er det ok at skylle dine svampe! Her er den bedste måde at rense svampe på.
Shiitake mushrooms recipe

Hvordan tilberedes shiitake-svampe til perfektion

Der er flere måder at tilberede shiitake-svampe på, men den bedste måde, vi har fundet, er at stege dem. Disse fantastiske sauterede shiitakes tager omkring 10 minutter og resulterer i en vanvittig mængde velsmagende og lækkert smag! Når du først har prøvet dem på denne måde, vil du aldrig gå tilbage. Her er hovedtrinnene (eller spring til opskriften nedenfor):

 • Fjern stilken inden du skærer dem! Vi har sagt det et par gange, fordi vi ikke ønsker, at du går glip af dette! Stilkene er meget seje og næsten umulige at spise.
 • Steg i en pande ved middel varme i 5 minutter. Vi kan godt lide at bruge sesamolie til at stege dem (almindelig, ikke ristet).
 • Tilsæt krydderier og steg i 1 minut. Vi kan godt lide at tilføje sojasauce, limesaft, Sriracha og en smule ristet sesamolie (se nedenfor). Smag på dem, og du vil blive overvældet af den rige og kødfulde smag.
Shiitake mushrooms

Flere opskrifter med shiitake-svampe

Den sauterede shiitake-svampeopskrift nedenfor er en fantastisk grundlæggende måde at tilberede dem på! Du kan bruge dem alene som en tilbehørsret eller tilføje dem til forskellige retter. Her er nogle af vores favoritopskrifter, hvor du kan bruge shiitake-svampe:

Denne shiitake-svampeopskrift er...

Vegetarisk, glutenfri, vegansk, plantebaseret og uden mælkeprodukter (ved brug af olivenolie).

Print ur-ikon bestiksikon flagikon mappeikon instagramikon pinterestikon facebookikon printikon firkantikon hjerteikon fyldt hjerteikon Shiitake-svampen er en af ​​de mest umami-pakkede og lækre svampe, du finder! Her er en favoritopskrift på, hvordan du tilbereder dem perfekt.

 • 500 gram shiitake-svampe
 • 3 spiseskefulde sojasauce eller tamari
 • 1 spiseskefuld limesaft
 • 1 teskefuld Sriracha-sauce (eller en anden hot sauce)
 • 2 streger ristet sesamolie
 • 2 spiseskefulde sesamolie (almindelig, ikke ristet)
 • Kosher salt
 • Fjern stilken fra svampene og smid dem væk. Skær de større svampekapper i halve og behold de mindre svampe hele. Rør sojasauce, limesaft, Sriracha og ristet sesamolie sammen i en lille skål.
 • Varm sesamolien op på en stor pande ved middel varme. Tilsæt svampene og steg dem i 5 minutter under lejlighedlig omrøring. Tilsæt et par knivspids kosher salt under tilberedningen.
 • Når de er brunede på alle sider, hæld forsigtigt saucen i skålen og fortsæt med at lave mad i 1 til 2 minutter, indtil den bliver mørk brun og blank. Server straks.
  • Kategori: Tilbehør
  • Metode: Komfur
  • Køkken: Svampe
  • Kost: Vegansk

  Nøgleord: Shiitake-svamp, Shiitake-svamp opskrift

  Flere typer svampe

  Elsker du svampe? Der er så mange typer af svampe at prøve! Smag dem alle:

  Mød Sonja og Alex Overhiser: Ægtepar. Ekspert-hjemmekokke. Forfattere af opskrifter, du vil ønske at lave igen og igen.

  Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
  Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

  1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-03 00:23:59
  Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
  Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

  1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-02 00:40:08
  Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
  Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

  1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-02 00:15:49
  Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
  Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

  1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

  Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
  Posted: 2023-08-01 00:25:44
  Showing page 1 of 5

  VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

  VyCook.com - Since 2022

  25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

  Contact Us!

  Facebook|   Twitter Pinterest  

  Email: [email protected]

  Phone: (339) 927-9405

  Gen in 0.9756 secs