Stålklippede havregryn

Jeg har måske en gammeldags smag i morgenmad, men hvis jeg kun kunne vælge én morgenmad resten af mit liv, ville det være en skål med havregryn af typen "steel cut". I dag vil jeg dele, hvordan man laver "Steel Cut Oats", som er cremede og perfekte hver gang. De kan tilpasses i uendelighed, bliver aldrig mosede og kan forberedes på forhånd til sunde morgenmåltider hele ugen. Hvis du synes, havregrød er kedelig, uskøn eller (som en læser udtrykte) at du "bare ikke kan komme ind i det", er denne ufejlbarlige opskrift på stålklippet havre værd at prøve igen.

Da jeg voksede op, havde vi altid en æske med frugtflavoured havregryn gemt under den nederste hylde i vores spisekammer. De var sukkerholdige (det bekymrede mig ikke rigtig), og når de blev opvarmet i mikrobølgeovnen, blev de til en slags grød, der skiftede farve afhængigt af hvilken frugtsmag den skulle efterligne. Jordbær var en kedelig, trist lyserød; blåbær var grå; vi fandt aldrig ud af, hvad vi skulle kalde ferskenfarvet.

How to cook steel cut oats. The secret to making perfect steel cut oatmeal on the stovetop that turns out perfectly every time! Healthy and low calorie, this is the only oatmeal recipe you need. Simple, vegan, and high in fiber, steel cut oats keep you full all morning long.

Så blev jeg ældre og klogere. Jeg købte havregryn uden sukker. De smagte forfærdeligt. Det var ingen overraskelse, at folk syntes havregrød var forfærdeligt!

Så var jeg endelig på en sød cafe, hvor jeg opdagede noget, der hed "steel cut oats" øverst på menuen. Følende mig en smule mild (men mest nysgerrig) besluttede jeg at give denne stålklippede havregrød en chance.

SJELEFÆLLER. I stedet for den kedelige, teksturløse smøre, der tidligere havde været min havregrød, var stålklippede havregryn tykke og cremede, behageligt tygge og nøddeagtige og efterlod mig med en dyb og sund tilfredshedsfølelse, som jeg troede kun var forbeholdt dem, der dyrker yoga.

Forskellen mellem stålklippet havre og instant havregryn, som jeg tidligere havde spist, er som at sammenligne forskellige fødevarer.

Steel cut oats make a delicious, healthy breakfast.

Er stålklippet havre det samme som valsede havregryn eller instant havregryn?

I den forstand at alle kommer fra samme korn, ja. Hvordan de bliver forarbejdet, er dog forskelligt, hvilket er grunden til, at en skål havregrød med hver af de forskellige typer havregryn giver forskellige resultater.

- Stålklippet havre: Den bedste skål havregrød. Havregrynene er hele og skåret i stykker med en stålmølle. Stålklippet havre er mindst forarbejdet og bevarer derfor den bedste konsistens, når de koges. De tager også længst tid at tilberede (som du vil se, er det ventetiden værd). Hvis du har brug for at gøre det hurtigt, er denne opskrift på Instant Pot Steel Cut Oats perfekt.

- Valsede havregryn: En respektabel, omend ikke fantastisk, skål havregrød. Havregrynene bliver dampet og presset flade. Hvis du har meget travlt og har brug for morgenmad om få minutter, er valsede havregryn en pålidelig mulighed. De er også mine favoritter til bagning (stålklippet havre forbliver alt for sprøde).

- Instant havregryn: Sig bare nej til en skål instant havregryn. Disse er valsede havregryn, der er skåret i små stykker. Ved opvarmning mister de al tekstur (derfor mosede). Instant havregryn fungerer godt i nogle opskrifter, hvor du ikke ønsker, at havregrøden skal bevare sin fulde tekstur, som f.eks. i disse sunde cookies uden bagning, men det vil ikke være et godt valg til en lækker morgenmad.

Hvis du gerne vil lave havregrød til morgenmaden, anbefaler jeg denne opskrift på overnight steel cut oats, som serveres kold og er en af mine foretrukne morgenmadsløsninger i de varmere måneder. Hvis du skal lave mad til mange mennesker, er disse slow cooker steel cut oats et andet alternativ.

Men til en hyggelig morgenmad til hverdag, er en varm, cremet skål med klassisk havregrød lavet på komfuret min evige kærlighed.

Sådan laver du havregrød med stålskårne havregryn

Easy Steel Cut Oatmeal. Top with berries, nuts, or nut butter to make your perfect bowl!

TRIN ET: Vælg din væske

 • Til hver 1 kop stålskårne havregryn skal du bruge 3 1/2 til 4 kopper væske, afhængigt af hvor tykke du ønsker dem (mindre væske = tykkere havregrød).
 • Jeg kan godt lide at blande vand og mælk for at gøre havregrøden ekstra cremet. Du kan bruge den slags mælk, du foretrækker. Jeg vælger normalt mandelmælk (perfekt, hvis du har brug for vegansk havregrød). Hvis du føler dig lidt luksuriøs (eller er Ina Garten eller Pioneer Woman), er helt mælk uimodståeligt lækkert.

TRIN TO: Hæld væsken, havregrynene og saltet i en gryde.

 • Bemærk vigtigheden af saltet ovenfor. Tilsæt en god knivspids for hver kop stålskårne havregryn.
 • Jeg anbefaler altid kosher salt, som har en ren smag. Desuden undgår du nemmere at salte maden for meget, fordi saltkornene er større.
 • Salt får ikke havregrøden til at smage salt. Det vækker derimod deres smag og sikrer, at havregrynene ikke er kedelige overhovedet.

TRIN TRE: Bring det i kog, og skru ned for varmen.

 • Lad havregrøden simre i cirka 20 minutter i starten. Du behøver ikke at være opmærksom på den hele tiden. Du skal blot røre rundt i havregrøden en gang imellem for at sikre, at den ikke brænder fast i bunden af gryden, og for at mindes om, hvor lækkert denne skål havregrød kommer til at være.
Classic stove top steel cut oatmeal is a healthy breakfast that is endlessly customizable.

TRIN FIRE: Vælg den ønskede konsistens.

 • Efter havregrøden har simret i 20 minutter, skal den have yderligere 5 til 10 minutters simretid for at opnå den ønskede konsistens.
 • "Ønsket" defineres af DIG, havregrødschefen! Kan du lide dine havregryn mere tyggeværdige? Så stop med at koge dem tidligere. Foretrækker du dem blødere, tykkere og mere cremede? Så lad dem koge i en halv time. Tredive minutter er min personlige favorit, når det kommer til havregrød med stålskårne havregryn.
 • Havregrøden vil tykne yderligere i køleskabet, så bare rolig, hvis den virker for tynd.

TRIN FEM: Top dem!

 • Dette er den sjove del. Havregrød er en sund blank lærred, der kan pyntes med alle dine yndlingsingredienser og tilføjelser. Frugt, nødder, peanut butter eller mandelsmør og chiafrø er blandt mine favoritter.
This steel cut oats recipe will change your breakfast forever! An easy step by step recipe with lots of ideas for topping.

Sådan opbevarer du steel cut havregryn

Da det tager længere tid at lave steel cut havregryn, end jeg typisk har tid til på en almindelig hverdagsmorgen, foretrækker jeg at lave en dobbelt potion i weekenden og opbevare det til sunde morgenmåltider hele ugen.

 • Til køleskabet: Hvis du er super organiseret eller gerne vil kunne tage en enkelt portion nemt, skal du portionere havregrynene i individuelle beholdere. Du kan også putte det hele i en stor beholder og så tage den ønskede mængde op i en skål om morgenen, når du varmer det op. Steel cut havregryn kan opbevares i køleskabet i op til 1 uge.
 • Til frysning: Portioner den ønskede mængde tilberedte havregryn i en beholder efter eget valg. Frys dem i op til 3 måneder. Lad dem tø op natten over i køleskabet.

Sådan genopvarmer du steel cut havregryn

 • Placer de steel cut havregryn i en mikroovnsikker skål eller i en gryde. Tilsæt en god sjat mælk eller vand. Genopvarm forsigtigt i mikroovnen eller på komfuret, rør et par gange undervejs og tilsæt mere væske efter behov for at undgå udtørring.
 • Bemærkning om portioner: Havregryn bliver firedoblet, når det genopvarmes. OK, lad være med at citere mig på den nøjagtige matematik, men jeg oplever, at når havregrynene har absorberet den ekstra væske, ender jeg med en meget større portion, end det så ud som, da jeg først tog det op i min skål.

Spørgsmål? Tanker? Bekendelser om kærlighed (eller had!) til havregryn? LAD MIG VIDE DET!

Jeg vil gerne høre, hvad du synes om steel cut havregryn, samt hvilke toppings du foretrækker.

 • 2 1/2 kopper vand plus ekstra efter behov
 • 1 kop mælk, hvilken som helst type du kan lide (jeg bruger usødet mandelmælk)
 • 1 kop steel cut havregryn
 • 1/4 teskefuld kosher salt, lad være med at udelade det!
 • Toppings og blandinger efter eget valg, se blogindlægget ovenfor for forslag
 • Placer 2 1/2 kopper vand og mælk i en mellemstor/stor gryde. Bring det i kog over høj varme.
 • Så snart væsken koger, tilsættes havregryn og salt. Bring blandingen tilbage i en jævn kog, og skru straks ned for varmen, så havregrynene simrer forsigtigt. Lad ikke gryden være uden opsyn på dette tidspunkt, da havregrynene nogle gange kan koge over. Hvis dine havregryn begynder at skumme op, og du er bekymret, skal du tage gryden af varmen og lade det stabilisere sig lidt, inden du sætter gryden tilbage på varmen for at færdigtilberede.
 • Lad havregrynene simre forsigtigt i 20 minutter, rør lejlighedsvis og skrab langs bunden af gryden for at forhindre at det brænder fast. På dette tidspunkt bedømmer du, hvor tygge eller cremet du ønsker din havregrød. For blødere, mere cremede havregryn, fortsæt med at tilberede i yderligere 5 til 10 minutter, rør hver få minutter, indtil havregrynen er så mør som ønsket. Hvis havregrøden bliver tykkere end ønsket, tilsæt en smule ekstra vand eller mælk for at fortynde den til den ønskede konsistens.
 • Fjern havregrøden fra varmen og lad den hvile et par minutter for at tykne yderligere. Nyd den varm med dine foretrukne toppings.
 • Resterende steel cut havregrød er en drøm for dem, der forbereder måltider. Opbevar resterne i køleskabet i op til 5 dage, enten som en stor portion eller i individuelle portioner. Havregrøden vil blive tykkere, når den køles ned. Genopvarm forsigtigt i mikroovnen eller på komfuret med lidt ekstra væske for at fortynde den igen.
 • Havregryn af stål er også meget frysevenligt. Frys dem ned i en lufttæt beholder i op til 3 måneder. Lad dem tø op natten over i køleskabet.

Servering: 1 (af 4), ca. 1 kopKalorier: 158kcalKulhydrater: 27gProtein: 5gFedt: 3gMættet fedt: 1gFiber: 4gSukker: 1g

Opret en konto for nemt at gemme dine yndlingsprojekter og -tutorials.

Registrer

Jeg vil gerne se det!

Følg @wellplated på Instagram, tag et billede og tag det med #wellplated. Jeg vil gerne vide, hvad du laver!

Dette indlæg indeholder nogle tilknyttede links, hvilket betyder, at jeg får en lille provision af de varer, du køber, uden ekstra omkostninger for dig.

Morgenmad og brunch

Æggemuffins

Morgenmad og brunch

Veganske pandekager

Hej, jeg er Erin Clarke, og jeg er frygtløst dedikeret til at lave sund mad, der er overkommelig, nem at lave og frem for alt lækkert. Jeg er forfatter og opskriftsudvikler her på wellplated.com og forfatteren til The Well Plated Cookbook. Jeg er vild med både søde sager og grøntsager, og jeg har en mission om at spare dig tid og opvask. VELKOMMEN!

a cup of fresh mango smoothie with or without yogurt and milk

Læs mere om Erin

Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings
Sådan laver du frosne dumplings: En guide til tilberedning af frosne dumplings

1. IntroduktionVelkommen til vores artikel om, hvordan man tilbereder frosne dumplings! Hvis du nogensinde har været på en asiatisk restaurant eller besøgt et madmarked, har du måske set eller smagt disse dejlige små retter med fyld. Men hvad med når du har nogle frosne dumplings i fryseren –

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-03 00:23:59
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide
Hvordan man tilbereder jackfruit: En omfattende guide

1. IntroduktionVelkommen til vores guide om, hvordan man tilbereder jackfruit Er du nysgerrig på at prøve noget nyt i dit køkken? Så skal du helt sikkert overveje at tilberede jackfruit! Jackfruit er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges som et spændende alternativ til kød i forskellige retter.

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:40:08
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde
Sådan tilbereder du dåse majs på den bedst mulige måde

1. Introduktion Har du nogensinde åbnet en dåse majs og undret dig over, hvordan du kan tilberede den på den mest lækre måde? Frygt ikke, for vi er her for at hjælpe dig med at fremtrylle en saftig og velsmagende ret med denne allerede praktiske ingrediens! Uanset om du ønsker at tilføje noget

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-02 00:15:49
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret
Sådan laver du svinemaver til en autentisk dansk ret

1. IntroduktionKlar til at prøve noget nyt i køkkenet?Er du nysgerrig efter at prøve noget anderledes og ekstraordinært? Har du hørt om "rullepølse" og "brændende kærlighed", men ønsker stadig at udforske flere danske kulinariske oplevelser? Så er dette den perfekte opskrift til dig! Vi skal

Author: Ariana Crowell Author: Ariana Crowell
Posted: 2023-08-01 00:25:44
Showing page 1 of 5

VyCook.com is where people can learn all about cooking. With 2M+ keywords, all about flavor, ingredients, recipes, and so on is here!

VyCook.com - Since 2022

25 Constitution Way, Woburn, Massachusetts, US

Contact Us!

Facebook|   Twitter Pinterest  

Email: [email protected]

Phone: (339) 927-9405

Gen in 0.1666 secs